Madrid Open se igra, ali teniseri će umesto reketa u ruci imati džojstik

Najbolji teniseri sveta zameniće rekete džojsticima, pošto su organizatori otkazanog ”Madrid Open”-a saopštili da će organizovati virtuelno takmičenje kako bi se prikupila sredstva za igrače kojima je egzistencija ugrožena prekidom sezone koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

Kako je teniska sezona prekinuta početkom marta zbog pandemije Kovida 19, to je dobar deo lošije rangiranih tenisera, koji isključivo zavise od turnirskih pobeda, ostavilo bez ikakvih šansi za zaradu.

Da bi se takva situacija na neki način ublažila, organizatori muškog i ženskog turnira u španskoj prestonici odlučili su da ovogodišnji turnir presele u virtuleni svet, te da teniseri svoje učešće ove godine uzmu od kuće, i to kroz popularnu video igru ”Tenis Vorld Tur”.

Podsetimo, ATP i VTA su objavili prekid sezone koji će trajati bar najmanje do kraja juna.

”Organizujemo turnir za profesionalne igrače koji je će biti kao i uobičajeni Mutua Madrid Open, sa tim što oni neće morati da napuste svoje domove“, kaže direktor turnira Felisijano Lopez, i dodaje da ”cilj nije samo zabava, već i da se uradi nešto korisno u ovo teško vreme za sve”. 

Nešto slično već su organizovali španska La Liga, Formula 1, kao i NBA liga.

Turnir, čiji učesnici još uvek nisu poznati, ima nagradni fond od po 150.000 evra za obe konkurencije. Pored toga, organizatori će donirati još 50.000 vera za borbu protiv posledica Kovida-19.

Ova inicijativa naišla je na odobravanje udruženja igrača i igračica (ATP i VTA).

”Radujemo se virtuelnoj igri, koja može poslužiti kao zabavan način zabave, koji istovremeno pomaže u premošćivanju razlika, ali i pruža priliku da pomognemo onim igračima kojima je to potrebno u ovom izazovnom vremenu”,  poručio je izvršni direktor VTA Stiv Sajmon.

Turnir će se održati od 27. do 30. aprila.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи