Zvanično, otkazan Vimbldon

Prvi put od Drugog svetskog rata otkazan je Vimbldon, to su na današnjem sastanku odlučili organizatori najvećeg teniskog turnira.

Glavni odbor "Ol Ingland klaba" i Odbor za menadžment prvenstva danas su, sa velikim žaljenjem, doneli odluku da se turnir u Vimbldonu 2020, zbog zabrinutosti zdravlje kako učesnika tako i posetilaca, odloži zbog epidemije koronavirusa. Umesto toga, 134. izdanje grend slema u Vimbldonu biće održano od 28. juna do 11. jula 2021. godine.

Da bi se teniski turnir u Vimbldonu održao, pre svega smo razmišljali o zdravlju ljudi u Velikoj Britaniji i posetilaca iz celog sveta, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, izvođača i lokalnih stanovnika, pa smo preuzeli odgovornost u suočavanju s globalnim izazovom kakvo je širenje koronavirusa.

Od pojave epidemije koronavirusa u januaru, slušali smo savete Vlade Velike Britanije i zavoda za javno zdravlje u vezi sa ovogodišnjim turnirom.

Pošto su na snagu stupile vladine mere za suzbijanje epidemije, konstatovano je da se turnir ne može održati ovog leta.

Uzeli smo u obzir da bi masovna okupljanja dodatno opteretila medicinsku i hitnu službu, a održavanje turnira bi dodatno bilo otežano zbog ograničenja kretanja i putovanja u Velikoj Britaniji i širom sveta.

Vladine mere će, najverovatnije, biti na snazi još nekoliko meseci, pa ne bi bilo odgovorno sada organizovati ovako veliki turnir i tako ugroziti zdravlje ljudi.

Posle niza sastanaka i razgovora, Upravni odbor je zaključio da je otkazivanje turnira jedina moguća odluka u ovom trenutku.

Svi koji su kupili ulaznice mogu da dobiju novac nazad, ili da ih odmah zamene za ulaznice za Vimbldon 2021. godine.

Ovo se, pored ostalog, navodi u zvaničnom saopšenju.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво