U sredu konačna odluka, Vimbldon se otkazuje prvi put od Drugog svetskog rata

Organizatori Vimbldona u sredu će održati sastanak na kome će razgovarati o turniru, a britanski mediji preneli su da se očekuje otkazivanje zbog koronavirusa. Tako će najveći teniski turnir biti otkazan prvi put od Drugog svetskog rata.

U sredu se očekuje konačna odluka, a potom bi čelnici Ol Ingland kluba trebalo da pronađu novi termin za odigravanje turnira.

To će biti teško jer je Rolan Garos već odložen za kraj septembra.

Prema pisanju Bi-Bi-Sija, velika je verovatnoća da će Vimbldon biti otkazan prvi put od Drugog svetskog rata, što je potvrdio i Džejmi Mari.

"Mislim da će im biti teško da pomere turnir iz brojnih razloga, pošto onda morate da se sudarite sa ostalim turnirima. Za sada je i dalje na rasporedu. Čak i to što je duži dan, kako odmiče svaka nedelja, imaćemo manje svetla. Na Vimbldonu se igra do devet ili desetuveče. Svi čekaju odluku, pošto je to naredni veliki turnir u kalendaru u ovom trenutku", rekao je Mari za Radio Bi-Bi-Si 4.

"Mislim da će se danas i sutra održati sastanci o planovima. To će nam pružiti uvid o sezoni na travi, ali i o sezoni posle toga", dodao je on.

Mari je rekao da za sada nema planova već da sedi kod kuće kao i svi drugi.

"Drugačije je. Navikli smo da stalno putujemo, da budemo u različitim gradovima svake nedelje i nekako smo postali institucionalizovani na to. Kada dođe petak ili subota i počnete da igrate za velike nagrade na kraju turnira čak i tada ste psihički spremni da idete na naredni turnir, pošto ste na to programirani", naveo je on.

Kako saznaje Bi-Bi-Si, odluka će biti doneta u narednih 48 sati, a u njeno donošenje biće uključeni ATP, VTA i Teniski savez Velike Britanije.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво