Kondicioni trener otkrio kako Đoković trenira tokom pauze

Kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, otkrio je kako izgledaju dani najboljeg tenisera sveta tokom pauze zbog pandemije koronavirusa. Italijanski stručnjak naveo je da se nije mnogo toga promenilo u Đokovićevom pristupu, iako su okolnosti drugačije.

Paniki se priključio stručnom štabu srpskog igrača kada je glavni trener bio Andre Agasi, potom je to mesto ustupio povratniku Gebhartu Fil Griču, da bi ga Novak ponovo angažovao kada je Austrijanac napustio tim.

Italijan se dobro uklopio i njegov rad je posle nekoliko meseci doneo rezultate, a sada će ponovo biti na ispitu jer je usledila neočekivana pauza usred sezone zbog pandemije koronavirusa.

"U ovom trenutku, kao i svi ostali teniseri, nastavlja da trenira sa ograničenim mogućnostima. Čak i u predsezoni teško je da postoji sportista koji može da uradi šest nedelja priprema. Ako imamo sreće, obično radimo četiri nedelje. Teškoće postoje i sa pronalaženjem opreme i prikladnih prostora za trening. Pripremamo se i iščekujemo sezonu na šljaci. Posao zavisi od karakteristika igrača, razmene su duže i samim tim potrebna je posebna priprema za tu podlogu", rekao je Paniki.

Istakao je da Novakov veganski način ishrane ne pravi probleme njegovim profesionalnim zadacima.

"Kao što svi znaju, o tome je napisao knjigu, on je vegan. Pridržava se toga. Poslednjih četiri-pet godina se ništa nije promenilo po pitanju njegove ishrane. Pokazao se kao konkurentan, čini mi se da nas je ubedio."

Za kraj, uporedio je svog pulena sa glavnim konkurentom Rafaelom Nadalom i prokomentarisao Đokovićev fizički sklop.

"Mislim da treba to gledati kao celinu. Fizički i tehnički kvaliteti jedni druge ojačavaju. Teško je reći šta je pobedničko oružje. Njegov mentalni sklop toliko utiče na njegov način treninga da je u stanju da odradi sve vrste vežbi. Očigledno zahvaljujući DNK, maksimalno koristi svoje fizičke karakteristike. Svima je poznata njegova elastičnost i pokretljivost. Uveravam vas, iako nema mišiće kao Nadal, Novak je vrlo konkurentan", zaključio je Paniki.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво