Muški tenis suspendovan do kraja aprila

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) zvanično je suspendovala sezonu na šest nedelja zbog pandemije koronavirusa. Nadležno telo muškog tenisa objavilo je na sajtu da će zbog novonastale situacije morati da odloži sva takmičenja.

Odluka je doneta nakon višečasovnog sastanka Saveza igrača i čelnika turnira, na kojem je bilo reči o mogućim scenarijima u narednom periodu.

Predsednik Saveza Novak Đoković održao je telefonski sastanak sa vodećim ljudima ATP-a Andreom Gaudencijem i Masimom Kalvelijem i tada je napravljena nova strategija.

Plan podrazumeva se sezona nastavi 27. aprila, što znači da sigurno neće biti igrani mastersi u Majamiju i Monte Karlu, kao ni turniri u Hjustonu, Marakešu, Barseloni i Budimpešti.

"Ovo nije odluka koju smo doneli lako i predstavlja veliki gubitak za naše turnire, igrače i navijače širom sveta. Ipak, verujemo da je odgovorna akcija neophodna u ovim vremenima, kako bismo sačuvali zdravlje i bezbednost naših igrača, osoblja, šire teniske zajednice i generalno, globalno zdravlje kada postoji pandemija", istakao je Gaudenci. 

Na odluku je umnogome uticalo i saopštenje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koje je proglasilo globalnu pandemiju koronavirusa (Kovid-19).

Iako su brojni igrači zagovarali nastavak sezone pred praznim tribinama, ATP se odlučio sa potpuni prekid zbog rizika od širenja zaraze. Situacija je kulminirala početkom ove nedelje kada je nekoliko dana pre početka turnira otkazan prvi masters sezone Indijan Vels.

"Priroda našeg sporta i međunarodna putovanja predstavljaju značajan rizik i izazov u današnjim okolnostima, zbog restriktivnih mera koje su izdale lokalne vlasti. Nastavljamo da pratimo ovu situaciju svakoga dana i radujemo se nastavku sezone kada se poboljša. U međuvremenu, naše misli i želje su sa svima onima koji su pogođeni virusom", dodao je predsednik Teniske asocijacije profesionalaca. 

Još nije poznato šta će se desiti sa turnirima pod okriljem VTA, dok je finale Svetske grupe Fed kupa u Budimpešti (14–19. aprila) odloženo.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво