ATP: Đoković povećao prednost nad Nadalom, počeo Federerov pad

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uvećao je prednost nad rivalima na ATP rang-listi, dok je svoju poziciju izgubio Rodžer Federer. Đoković od ponedejlka, 2. marta, ima 10.220 bodova, za 45 više nego što je protekle nedelje imao od Rafaela Nadala.

Njegov najveći i praktično jedini pratilac ima 9.850 bodova, a podsetimo da su obojica osvojili titule u nedelji za nama (Dubai, odnosno Akapulko).

Iza Srbina i Španca više nije Federer, koji je izostankom iz Dubaija spao na četvrto mesto, a ispred njega je sada Austrijanac Dominik Tim sa 7.045 bodova.

Novak je ujedno započeo 280. nedelju kao prvoplasirani igrač na ATP listi i napravio još jedan korak ka prestizanju Pita Samprasa na drugoj poziciji, koji ima 286. nedelja.

Drugih promena u prvih 10 na svetu nije bilo. Posle Federera tu je Danil Medvedev, a slede Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i David Gofen.

Što se srpskih tenisera tiče, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović su napredovali, dok je Laslo Đere nazadovao u prvih 100.

Lajović i Krajinović su popravili plasman za jedno mesto i sada su 23, odnosno 32. na planeti, Kecmanović je na 47. mestu, a Đere je pao za 13 pozicija i sada je 80.

Sledi Nikola Milojević na 145. mestu, a onda Danilo Petrović (157), Viktor Troicki (180), penzionisani Janko Tipsarević (233), Peđa Krstin (239), Marko Tepavac (415)...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво