Đoković protiv Cicipasa za titulu u Dubaiju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv Stefanosa Cicipasa finale na ATP turniru u Dubaiju. Đoković i Cicipas se sastaju od 16 časova po srednjoevropskom vremenu, tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Novak će imati priliku da osvoji treći trofej ove sezone, posle ATP kupa i Australijan opena, nakon neverovatnog polufinala protiv Gaela Monfisa.

Osvajač 17 grend slem titula je spasao dve meč lopte i napravio veliki preokret, za 17. trijumf nad Francuzem.

Sada ga očekuje još teži posao sa Cicipasom, koji je lako izašao na kraj sa Danijelom Evansom, a najveći problem tokom celog turnira imao je u četvrtfinalu protiv Jan-Lenarda Štrufa.

Đoković i Cicipas do sada su se sastali četiri puta - trenutni rezultat je 2-2 u pobedama, uz poslednji trijumf Srbina na mastersu u Parizu. Tada je Grku prepustio samo tri gema.

"Stefanos je jedan od lidera mlade generacije, posvećen, talentovan, harizmatičan, interesantan, veoma ga dobro poznajem, može da se kaže da kad je igrao među juniorima da se znalo da će biti veliki i to pokazuje. Vredan je svakog uspeha, igrao je sjajan tenis ove nedelje. To je finale, svako može da dobije, dođite sutra, biće sjajan meč i atmosfera", rekao je Novak.

Ukoliko Novak trijumfuje od ponedeljka će imati 10.220 bodova, dok će Cicipas trijumfom doći na 4.945 (+200), ali će ostati na šestoj poziciji.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се