Đoković: Hrvati, hvala što ste uz mene

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, u razgovoru za zagrebački portal index.hr, zahvalio je na velikoj podršci koju ima u Hrvatskoj. Srpski teniser juče je u Beogradu održao dvočasovnu konferenciju za medije, a index.hr je nakon intervjua objavio tekst pod naslovom "Hrvati, hvala što ste uz mene".

Na početku razgovora, novinarka je istakla da 61 odsto čitalaca tog portala smatra da će on biti najveći svih vremena.

"Zahvalio bih se čitaočima Indeksa, koji veruju u mene. Nadam se da ću opravdati to poverenje, jer i ja verujem u sebe. Verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda", rekao je Đoković na početku intervjua za taj portal.

Đoković je govorio i o njegovom odnosu prema Hrvatskoj, kao i o podršci koju ima u toj zemlji.

"Trudio sam se i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, ali ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje viđenje, uvek sam se ophodio na pozitivan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja, često odlazim u Hrvatsku ne letovanje i nadam se da će se to nastaviti", rekao je Đoković.

Upitan je i ko mu je omiljeni hrvatski sportista, a Đoković je na prvom mesto stavio svog trenera Gorana Ivaniševića.

"Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda Niki Pilić. On je nekako moja familija. Dobro poznajem Željka Franulovića, koji živi u Monaku, brat i sestra Janica i Ivica Kostelić, njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja. Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam", zaključio je Đoković.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво