Srđan Đoković za RTS: Novak je satkan od najtvrđih stena, otvaramo muzej u centru Beograda

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka, izjavio je za RTS da je izuzetno važan trijumf na nedavno završenom Vimbldonu, koji je bio potvrda da je naš as najbolji na svetu. Otkrio je i da se za sledeću godinu sprema otvaranje muzeja u Beogradu posvećenog Novaku.

Đoković je došao do pete titule na Vimbldonu, a 16. na grend slemovima, pobedom u epskom meču nad Rodžerom Federerom, koji je završen u taj-brejku odlučujućeg seta.

"To što se dešavalo pre nekoliko nedelja na Vimbldonu je fantastična stvar. On je još jednom pokazao da je mentalna gromada, da je satkan od najtvrđih mogućih stena, ne samo fizički, nego i psihički. Svojom neviđenom mentalnom snagom uspeo je da dobije taj užasno težak meč", rekao je Đokovićev otac za RTS.

Sledeći cilj je titula na Ju-Es openu.

"Bićemo u Njujorku tokom druge nedelje i daćemo mu podršku svim silama da osvoji i Ju-Es open i da opet bude najbolji sportista na svetu."

Osvrnuo se i na negativne komentare Nika Kirjosa za kojeg ističe da je odličan teniser, ali da njegovi ljudski kvaliteti ne prate teniske.

Takođe, ekskluzivno je otkrio da će u Knez Mihailovoj ulici biti otvoren muzej Novaka Đokovića.

"Otvaramo muzej sledeće godine u centru grada, ogromno je interesovanje domaćih i stranih turista, posebno Kineza. On je strahovito popularan u Kini", zaključio je Srđan.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво