Troicki: Nisam izgledao dobro, povratak ide mnogo sporije

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je očekivao da će se mnogo brže vratiti u nekadašnju formu posle brojnih povreda. Troicki je nakon pobede u prvom kolu kvalifikacija priznao da pre nekoliko meseci nije izgledao dobro na terenu.

Viktor je eliminisao Konstantina Kravica iz Nemačke, posle čega su ga novinari upitali da li povratak ide sporije nego inače.

"Oh, da, mnogo sporije nego što sam očekivao", istakao je Troicki.

"Prošli put kada sam bio povređen praktično i nisam imao plasman na ATP listi, a u top 100 sam se vratio veoma brzo – za tri meseca. Međutim, sada je mnogo teže vratiti se posle povrede leđa jer sam stariji i moje telo reaguje drugačije."

Nekada 12. igrač planete naveo je da je morao da promeni stil igre.

"Morao sam da se adaptiram povredama koje sam imao. Malo sam promenio svoju igru. Prvenstveno je bilo da se dobro osećam na terenu i da povratim samopouzdanje na tom planu. Pre mesec ili dva dana možda nisam dobro izgledao, ali se sada osećam mnogo bolje. Radujem se sledećim mesecima."

Troicki nije vezao četiri pobede na turnirima više od tri godine, što će mu biti glavni cilj u Parizu.

"Nisam igrao dobro prethodnih pet meseci jer sam se vraćao posle povrede leđa. Mogu reći da sam na Australijan openu bio solidan. Prošao sam kvalifikacije, pobedio u prvom kolu i u drugom izgubio od Cicipasa. Ipak, nakon toga sam se mučio, ali osećam da u poslednjih nekoliko nedelja igram mnogo bolji tenis", zaključio je Troicki.

U drugoj rundi kvalifikacija Troicki će se sastati sa Džejsonom Kublerom iz Australije, 26-godišnjakom koji je 171. na svetu.

Rolan Garos počinje u nedelju, 26. maja i traje do devetog juna, a mečeve iz Pariza ćete u direktnim prenosima moći da pratite na programima RTS-a.

Drugi grend slem sezone igra se za nagradni fond od 42.660.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво