Povratak kralja! Novak "počistio" Janga

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Donalda Janga sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) u prvom kolu Australijan opena. Novaku je ovo prvi zvanični meč nakon šest meseci pauze zbog povrede lakta.

Šestostruki šampion Australijan opena bio je ubedljiv protiv 63. tenisera sveta, a predstavio se u zaista dobrom izdanju u svom prvom zvaničnom meču nakon pauze duže od šest meseci.

Nakon početnog odmeravanja snaga, srpski teniser je preuzeo sve konce u svoje ruke i nakon samo 15 minuta igre iskoristio jednu od pet brejk lopti. Nakon lako potvrđenog brejka, Novak je još jednom oduzeo servis protivniku, koji nije mogao da se izbori sa Novakovom raznovrsnošću.

Prvi set Novak osvaja nakon 23 minuta igre i prepustivši Jangu samo jedan gem nagoveštava kakav će konačan ishod meča biti.

I drugi set Novak je nastavio u istom ritmu, napadajući protivnika svojim raznovrsnim arsenalom. Da je spreman za povratak u jak ritam i velike podvige, Novak je pokazao veoma dobrim procentima osvojenih poena na prvi i drugi servis, istrajnošću u dugim razmenama, ali i oštrim udarcima sa osnovne linije kojima je ili beležio prelepe vinere za špice i radost mnogobrojnih navijača, ili terao protivnika na grešku.

Pošto je dva puta oduzeo set protivniku i poveo sa 5:0 u drugom setu, Novaku su rezulatat i kvalitet protivnika dozvolili da eksperimentiše sa različitim udarcima, pa je protivnik uspeo da u drugom setu osvoji dva gema, ali ništa više od toga, pa je Đoković bez mnogo problema priveo drugi set kraju pre isteka prvog sata meča.

U poslednjem setu levoruki Amerikanac pružao je najjači otpor Novaku, ali je srpski teniser ostao disciplinovan i u ključnim momentima beležio bitne poene, što je ubijalo Jangovu želju za igrom, pa je nakon sat i pedeset dva minuta igre Đoković osvojio i treći set (6:4).

Naredni rival najboljeg srpskog tenisera biće Francuz Gael Monfis, koji je savladao Španca Hajmea Munara sa 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво