Šangaj poludeo za Đokovićem, srpski teniser uzvraća ljubav

Novak Đoković ima mnogo navijača širom sveta, ali retko gde su oni strastveni i posvećeni kao na Dalekom istoku. Najbolji teniser sveta je stigao u Šangaj, gde brani titulu na masters turniru i gde je, kao i ostali srpski predstavnici, saznao imena rivala.

Đokovića je po dolasku u Kinu dočekao ogroman broj novinara i navijača. Iako je do sada svakako morao da se navikne na pažnju koju dobija širom planete, Đoković je osetio potrebu da se zahvali na prijemu i da još jednom, koristeći Tviter da se izrazi, istakne koliko voli da igra u ovom delu sveta.

Kada smo kod igranja, Novak Đoković je slobodan u prvom kolu mastersa u Šangaju, gde brani titulu, dok se u narednoj fazi sastaje sa boljim iz duela između Alberta Ramos-Vinjolasa iz Španije i Italijana Fabija Fonjinija, odlučeno je žrebom.

U slučaju da pređe prvu prepreku, Đoković bi u trećem kolu igrao sa jednim od trojice tenisera, Ivom Karlovićem (Hrvatska), Grigorom Dimitrovim (Bugarska) ili Rišarom Gaskeom (Francuska).

U istom delu kostura su Janko Tipsarević, koji na startu igra protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, kao i Viktor Troicki koji čeka rivala iz kvalifikacija, a u narednoj fazi ga čeka Rafael Nadal.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво