Kanada vodi, singlovi odlučuju

Zimonjić/Bozoljac - Nestor/Pospišil 2:3 (7:6/8:6/ 4:6, 6:3, 6:7/5:7/ 8:10). Nestor i Pospišil savladali Zimonjića i Bozoljca sa 3:2 i doneli prednost Kanadi u ukupnom skoru 2:1. Velika borba dva izjednačena dubla, finalistu Dejvis kupa odlučiće singl mečevi u nedelju.

Dejvis kup reprezentacija Kanade povela je sa 2:1 protiv Srbije u polufinalu tog takmičenja, pošto su u Beogradskoj areni Danijel Nestor i Vašek Pospišil savladali Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 3:2, po setovima 6:7 (6:8), 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 10:8.

Meč je trajao četiri sata i 21 minut.

"Momci su zaista dali sve od sebe, ovo su teški mečevi, ali sutra nam ostaju još dva duela u singlu. Naša prednost je što Novak sutra prvi izlazi na teren, a Janko igra protiv Pospišila koji će posle ova dva dana imati manje energije", rekao je za Radio-televiziju Srbije posle meča selektor Bogdan Obradović.

Odluka o konačnom pobedniku pašće sutra, kada se igraju još dva meča u singlu.

Od 14 sati snage će odmeriti Novak Đoković i Miloš Raonić, dok će nakon njih na teren Janko Tipsarević i Vašek Pospišil.

Prvog dana takmičenja, u petak, vođstvo Srbiji doneo je Đokovich pobedom nad Pospišilom, a izjednačio je Raonić protiv Tipsarevića.

Ovako je tekao meč dublova:

20.34 - Na žalost, Nestor i Pospišil koriste drugu meč loptu i dobijaju meč sa 3:2 (10:8 u petom setu). Kanada vodi sa 2:1 u polufinalu Dejvis kupa, Srbija nije rekla poslednju reč, u nedelju u singlu igraju Đoković - Raonić i Tipsarević - Pospišil.

20.26 - Tek u 17. gemu petog seta videli smo brejk. Na žalost, napravili su ga Kanađani i sada serviraju za ukupno vođstvo u duelu od 2:1. 

20.13 - Ni posle 14 odigranih gemova u petom setu ne nazire se pobednik ovog teniskog maratona. Sva četvorica tenisre prilično sigurno serviraju, ko kod da izađe kao pobednik iz ovog meča, biće potpuno zasluženo! 

19.54 - Devet gemova odigrali su srpski i kanadski teniseri u petom, odlučujućem setu. Brejka nema, pobednik se, za sad, ni ne nazire... 

19.20 - Kanađani dobijaju taj-brejk četvrtog seta i odvode meč u odlučujući deo igre - 7:6 (7:5). 

19.10 - Pobednika četvrtog seta odlučiće taj-brejk. U ovom delu meča nije bilo brejka. 

18.56 - Posle osam odigranih gemova u četvrtom setu, nema brejka. 

18.26 - Uspeli su Bozoljac i Zimonjić da zadrže brejk prednosti do kraja trećeg seta i ponovo vode protiv Nestora i Pospišila - 2:1 za Srbiju.

18.15 - Zimonjić i Bozoljac prave brejk na servis Posipišila u šestom gemu trećeg seta, pa imaju lepu priliku da povedu u dubl meču. 

17.42 - Srbija ne uspeva da stigne prednost Kanađana. Pri rezultatu 5:4 za goste servira Pospišil i dobija svoj gem, samim tim i meč. Izjednačenje u Areni - 1:1.

17.28 - Nisu srpski teniseri imali sreće. Prvo su protpustili nekoliko prilika da oduzmu servis Danijela Nestora, a onda je usled pada koncentracije svoj servis izgubio Nenad Zimonjić. Kanada ima brejk prednosti u drugom setu i vodi sa 3:2. 

17.05 - Srbija posle velike borbe osvaja prvi set. Čak tri set lopte spasli su naši teniseri, da bi na servis Bozoljca osvojili prvi set, 8:6 u taj-brejku.

16.53 - Posle 12 odigranih gemova u prvom setu nema pobednika, taj-brejk će odlučiti osvajača prvog dela igre. 

16.43 - Kanadski dubl ipak uspeva da vrati brejk, kao i da osvoji naredni gem. Sada je 5:4 za goste, Zimonjić serira za ostanak Srbije u setu. 

16.33 - Naši momci čuvaju brek prednosti - 4:2. 

16.30 - Kanađani smanjuju prednost Srbije - 3:2.

16.25 - Novi poen za naš dubl, koji vodi u prvom setu sa 3:1. 

16.22 - Prvi poen za Kanadu - 2:1. 

16.20 - Naši teniseri potvrđuju brejk i vode sa 2:0 u prvom setu. 

16.15 - Brejk za Srbiju odmah na startu za prednost od 1:0. 

16.10 - Počeo je meč dublova. Prvi na servisu biće Kanađani. 

15.50 - Uskoro počinje meč dublova Srbije i Kanade. Naš tim činiće Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

13.55 - Povodom odluke Svetske teniske federacije da Viktoru Troickom zabrani ulaz u Beogradsku Arenu tokom meča Srbija - Kanada, oglasio se i najbolji svetski teniser, Novak Đoković. "Želim da Viktor dobije slučaj pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozanu. U celoj ovoj situaciji, on nije krivac. To što mu je zabranjen ulazak u Arenu me je iznenadilo, zato što nije ni terorista, ni ubica. Nikome ne bi smetalo da bude ovde, zato što je on pre svega naš prijatelj i ne bi uticao na nas tokom mečeva", rekao je Đoković.  

12.50 - Iako je Ilija Bozoljac prijavljen kao par, za dubl neprikosnovenog Nenada Zimonjića, postoji mogućnost da mu saigrač bude prvi reket sveta - Novak Đoković! "Videćemo, sve je moguće. Razgovaraćemo sa selektorom, da vidimo šta on misli, pa ćemo doneti odluku", rekao je Đoković i ostavio otvorenu mogućnost da se i danas nađe na terenu. Konačan spiak igrača koji će nastupati u dublu mora biti predat do 15 časova, tako da ćemo tada sa sigurnošću znati ko će igrati sa Zimonjićem. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво