Novaku bronza na Olimpijskim igrama

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je u borbi za treće mesto savladao Amerikanca Džejmsa Blejka sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6)

Đoković je u deul protiv Blejka ušao kao favorit, ali smo se svi plašili u kojoj meri će biti spreman za taj meč posle jučerašnjeg poraza u polufinalu protiv Rafaela Nadala.

Istini za volju, ni Blejku nije bilo ništa lakše, jer je juče u polufinalu protiv Fernanda Gonsalesa propustio da realizuje čak tri vezane meč lopte, a potom su ga sudije oštetile za jedan ključni poen.

Od dva "ranjena lava", Đoković je očigledno brže preboleo neuspeh i od početka meča delovao je dosta sigurnije od protivnika. U prvom setu treći igrač sveta servirao je veoma dobro i Amerikanac u tom delu igre nije imao nijednu šnasu za brejk.

Đoković je, s druge strane, dobio četiri prilike da protivniku oduzme servis, a iskoristio je samo jednu u četvrtom gemu. Pokazalo se da mu je i to bilo dovoljno da povede u meču.

Drugi set bio je dosta "tvrđi". I Đoković i Blejk bili su veoma sigurni u gemovima u kojima su servirali i obojica su imalo samo po jednu brejk šansu, koju nisu iskoristili.

Na isti način odigran je i taj brejk, ali je Blejk ipak jednom bio nesiguran prilikom servisa. Kod rezultata 4:4 Đoković je uspeo da napravi jedini mini brejk, a potom je bio siguran na svoja dva servisa i na kraju potpuno zasluženo stigao do pobede i svoje prve olimpijske medalje.

Kada je Bjek u poslednjem poenu neprecizno odigrao bekhend udarac, Đoković je pao na kolena, a potom je majicu i reket bacio svojim navijačima, raširio zastavu Srbije i počeo da slavi.

Bila je prva teniska olimpijska medalja u istoriji za Srbiju i ostaje nam samo da žalimo zbog toga što dve najbolje teniserke sveta Jelena Janković i Ana Ivanović zbog povreda taj bilans nisu poboljšale.

Podsetimo u ranim jutarnjim časovima plivač Milorad Čavić osvojio je srebro u disciplini 100 metara baterflaj.

Pogledajte izjavu Novaka Đokovića neposredno posle meča.