Novak Đoković u polufinalu

Novak Đoković se plasirao u polufinale pobedivši Francuza Gaela Monfisa rezultatom 1:2, po setovima 6:4, 1:6, 4:6, a za plasman u finale boriće se protiv Rafaela Nadala.

 

Duel Đokovića protiv 43. tenisera sveta bila je prava rovovska bitka u kojoj su teniseri potrošili verovatno i poslednju trunku snage. Francuz je koristio svoju standardnu taktiku. Stajao je metar - dva iza osnovne linije i neumorno vraćao loptice preko mreže i naš as je morao da uputio i po sedam - osam preciznih udaraca da bi osvojio poen.

Prvi set je bio veoma tvrd, a pripao je Monfisu, koji je u trećem gemu napravio jedini brejk u tom delu igre. U drugom setu Đoković je bio primoran da pojača tempo. Počeo je da udara dosta snažnije i preciznije i u četvrtom gemu je stekao prednost, oduzevši protivniku servis.

Bio je to period odlične igre našeg reprezentativca, koji je Francuza dokusurio u šestom gemu, kada je napravio drugi brejk i poveo sa 5:1. Potom je na svoj servis bio siguran i izjednačio rezultat.

Treći set bio je prava borba prsa u prsa. Obojici tenisera počela je da nestaje snaga zbog čega su sve češće grešili, ali je Đoković ipak delovao nešto svežije i žestokim ofanzivnim udarcima primoravao je Monfisa da besomučno trči s kraja na kraj terena.

Prvi brejk napravio je Đoković u trećem gemu, ali je Francuz već u narednom uspeo da uzvrati. Seriju brejkova, na našu sreću, okončao je treći igrač sveta koji je na servis protivnika poveo sa 3:2 i potom sačuvao tu prednost.

Na kraju je to bila više nego zaslužena  Đokovićeva pobeda, koji je tako dobio priliku da se bori za medalje.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи