Читај ми!

Srbija u finalu Fed kupa

Srbija će prvi put u istoriji igrati u finalu Fed kupa. Ključni poen u borbi protiv Rusije obezbedila je Jelena Janković koja je savladala Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4. Prethodno je Ana Ivanović pobedila Anastasiju Pavljučenkovu i obezbedila drugi poen za Srbiju. Ruskinje slavile u meču dublova, koji nije imao takmičarski značaj. Protivnik u finalu je Češka.

Srbija je u finalu Fed kupa. Naša reprezentacija trijumfovala je u polufinalu protiv Rusije sa 3:2. Ključni poen za Srbiju donela je Jelena Janković koja je savlada Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Posle pobede Ane Ivanović i osvajanja drugog poena, Jelena Janković je imala težak zadatak, da pobedu obezbedi protiv najiskusnije ruske teniserke Svetlane Kuznjecove.

Ipak, od samog početka meča Jelena je stavila do znanja da se plasman u finale ne dovodi u pitanje.

Srpska teniserka je furiozno počela meč, na startu je napravila brejk, kontrolisala taj deo igre, i protivnici dopustila da osvoji samo jedan gem. Konačnih 6:1 odražava stanje koje je vladalo na terenu u prvom setu.

U drugom setu Kuznjecova je pokušala da se vrati u igru. Iako se mučila u prvom gemu na svoj servis, Ruskinja je već u narednom gemu oduzela gem Jeleni, a zatim i potvrdila brejk, i došla do prednosti od 3:0.

Činilo se tada da će se pobednik na meču odlučiti u trećem setu. Međutim, u tim trenucima Jelena kreće u protivnapad. Srpska teniserka prvo je osvojila gem na svoj servis, odmah posle toga napravila brejk, osvojila i naredna tri gema, pa došla do prednosti od 5:3.

Poslednji gem Kuznjecova je osvojila na svoj servis i smanjila prednost na 5:4. Već u narednom gemu na svoj servis Jelena rešava pitanje pobednika. Srpska teniserka bez problema dolazi do šestog gema i pobede u setu od 6:4.

Pobedom nad Kuznjecovom Jelena je donela ključni, treći poen protiv Rusije koji je prvi put u istoriji doneo Srbiji finale Fed kupa.

Veliki udeo u pobedi imala je i Ana Ivanović koja je prethodno savladala Anastasiju Pavljučenkovu sa 2:1 u setovima.

Protivnik Srbije u finalu Fed kupa biće reprezentacija Češke.

Jankovićeva: Ana i ja ne možemo jedna bez druge

Srpska teniserka Jelena Janković posle istorijskog plasmana u finale Fed kupa izjavila je da je ponosna na tim Srbije i srećna, jer je baš ona donela odlučujući poen.

"Bilo je uzbudljivo ovde u Moskvi. Napravile smo veliku stvar, izborile smo plasman u finale. Srećna sam što sam osvojila odlučujući poen i ponosna na ceo tim zbog istorijske pobede", rekla je Jankovićeva u izjavi za rusku televiziju.

Ona je posebno apstrofirala značaj Ane Ivanović za tim Srbije. "Ana i ja ne možemo jedna bez druge. I sada je svaka od nas imala ulogu u ovoj pobedi. Naravno, i ostale igračice dale su pun doprinos. Ovo je zajednička pobeda", istakla je Jankovićeva i dodala da joj je čast i uživanje da igra za Srbiju.

Kada je u pitanju duel sa Čehinjama u finalu Jelena nije krila optimizam. "Sve je na nama, dugo smo se borile da stignemo ovde i verujem da imamo šanse u finalu", poručila je Jankovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš čestitao je devojkama na uspehu, koji su sanjale pet godina.

"Učinićemo sve da u finalu sa Čehinjama uradimo isto ono što su momci uradili u finalu Dejvis kupa i da donesemo trofej u Srbiju", istakao je Vraneš.

Ivanovićeva: Na korak od sna

Srpska teniserka Ana Ivanović ocenila je posle pobede Srbije nad Rusijom u polufinalu Fed Kupa da je plasman u finale ostvarenje sna i da će duel sa Češkom u finalu biti neizvestan.

"Presrećna sam rezultatom. Mislim da smo ovo svi dugo sanjali. Mnogo nam znači i što smo došli do ubedljive pobede i na korak smo od ostvarenja velikog sna", kazala je Ivanovićeva. Ona je ocenila da srpska selekcija ima velike šanse u finalnom duelu sa Češkom.

"Mislim da imamo velike šanse u finalu. Sigurno neće biti lako protiv Češke, one imaju veoma dobar i uigran tim. Ipak, i mi smo došli do finala sa razlogom i imamo dosta vremena da se spremimo za taj neizvestan duel", rekla je najbolje rangirana srpska teniserka.

Srbija će u finalu Fed kupa 3. i 4. novembra gostovati Češkoj, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Italije.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво