Čitaj mi!

Serena pobedila i plakala

Aktuelna šampionka Vimbldona Serena Vilijams započela je odbranu titule pobedom nad Aravan Rezai sa 2:1. Meč na centralnom terenu za Serenu je bio više od igre, pošto je Amerikanka na teren vratila posle godinu dana pauze zbog povreda i bolesti.

Američka teniserka Serena Vilijams počela je odbranu titule na Vimbldonu danas, posle godinu dana pauze, pobedom nad Aravan Rezai u tri seta, a onda je briznula u plač na centralnom terenu.

 

Pošto je servirala trinaesti as i zaključila pobedu od 6:3, 3:6, 6:1, Vilijamsova je zarila lice u peškir i jecala na stolici pored terena.

Bila je u suzama i dok je napuštala teren, obuzeta emocijama posle duge pauze, u kojoj je imala dve operacije stopala i lečenje zbog ugrušaka krvi u plućima.

"Obično ne plačem... ali, bilo je tako teško. Nikad nisam sanjala da ću ponovo biti ovde. A kamoli da pobedim. Sve što sam htela je da dobijem makar još jedan meč ovde", rekla je četvorostruka pobednica Vimbldona.

Vilijamsova je pala tokom meča, ali se u trećem setu vratila, preuzela kontrolu svojim moćnim servisom i snažnim udarcima, tako da je pokazala zašto i dalje važi za jednog od favorita uprkos dugačkoj pauzi.

"Godina mi je bila katastrofalna, ali sam se molila. Biti u mogućnosti da se vratim na Vimbldon je prilično fantastično. Nisam očekivala da ću igrati. A nisam ni očekivala da ću išta uraditi, tako da sam jako uzbuđena. Nikad u životu nisam plakala od sreće", rekla je Serena Vilijams.

Posle izgubljenog drugog seta, Vilijamsova je preuzela kontrolu trećeg seta, u kome je dobila poslednjih pet gemova.

"Samo sam mislila 'ovo je Vimbldon'", rekla je Vilijamsova.

Ona je danas otvorila takmičenje na centralnom terenu kao aktuelna pobednica.  Na Centralni teren izašla je na teren u skladu sa tradicijom turnira, noseći beli džemper na zakopčavanje, a igrala je u klasičnoj beloj haljini sa oivičenoj plavim. Nokte je lakirala u boje Vimbldona - ljubičasto i zeleno.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 22. jun 2011, 15:19) - anonymous [neregistrovani]

Dali

gledaju ove nase mec izmedju Date Krum i Venus Wilijams?.Tako se igra tenis i samo tako,za prste polizati,cak je Krum dobila prvi set!!!.

(sreda, 22. jun 2011, 11:55) - anonymous [neregistrovani]

A ja...

Plakao sam kao malo dete kad mi je mala ostala na Rači...
Plači mala plači...

(sreda, 22. jun 2011, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

Crni Mica

Ovo su igracice koje igraju jos sa srcem, a ne one koje se bore dok nepostanu poznate i kasiraju lovu a nikada nista ne postanu. Necu sada da pominjem imena jer ni to nisu zasluzile.

(utorak, 21. jun 2011, 18:51) - anonymous [neregistrovani]

A Jeca ......

Jankoviceva izgubila i nije plakala...