Jelena zaustavljena u polufinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale VTA turnira u Dubaiju pošto je izgubila od Dankinje Karoline Voznijacki sa 7-5, 6-3. Bez obzira na ovaj neuspeh Janković je napredovala na listi najboljih teniserki sveta na kojoj će od ponedeljka zauzimati 6. poziciju.

Protivnica danskoj teniserki u finalnom meču biće pobednica duela u kojem se sastaju Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Flavija Peneta (Italija).

Jelena je odlično započela meč, na startu je protivnici oduzela servis. Povela sa 2:0, došla do vođstva od 5:2 a onda neshvatljivo stala i dozvolila protivnici da bobije prvi set sa 7:5!

Drugi set naša teniserka je igrala pod utiskom prvog, dopustivši Dankinji da i drugi set lagano reši u svoju korist. 

Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je da je fizički premor glavni razlog što je izgubila od Karoline Vozniacki u polufinalu turnira u Dubaiju.

"Očigledno je da sam premorena ušla u meč. Prethodnih nekoliko dana bili su veoma naporni i to se odrazilo na moju igru. I pored toga borila sam se koliko sam mogla. Pružila sam maksimum, ali nisam iskoristila neke šanse, posebno u prvom setu", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča u Dubaiju.

Jankovićeva je imala priliku da osvoji prvi set, ali je danska teniserka preokrenula rezultat i slavila sa 7:5. U drugom setu bilo je 6:3 za Vozniacki.

"Previše sam žurila u bitnim momentima, umesto da usporim i iskoristim set lopte koje sam imala. Uspela sam da nateram protivnicu da trči, ali umesto da izađem na mrežu ja sam ostajala na osnovnoj liniji i dozvoljavala joj da se vrati u igru", istakla je Jankovićeva.

Nagradni fond na turniru u Dubaiju iznlosi dva miliona dolara.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво