Jedite kao šampion uz Novaka Đokovića

Novak Đoković ne mora da nudi slatkiše kako bi privukao publiku na svoje mečeve, posebno ne u Australiji, ali najbolji teniser sveta to ipak radi. Poštujući tradiciju, prvi reket sveta je na uvodnoj konferenciji, prvog grend slema u godini ali i same sezone, podelio poslastice.

Đoković je delio čokoladice na prvom sastanku sa predstavnicima medija na prethodnim Australijen open turnirima i, čini se, urodilo je plodom - nijedan igrač u open eri nema trofeja u Melburnu koliko ih ima on.

Uoči početka misije odbrane titule, i pokušaja da osvoji svoju šestu titulu u Australiji (samo ih Roj Emerson ima toliko, ali tokom šezdesetih godina 20. veka, dakle pre početka open ere), Đoković je malo prilagodio svoj oprobani recept.

Poslastice ovog puta su bile „zdrave, energetske kuglice", kako je rekao okupljenoj gomili. „Lepe su, i dalje slatke - dopašće vam se", rekao je Đoković novinarima koji su klimala glavama u odobravanju (punih usta nisu mogli da govore).

Novak Đoković je poznat po svojoj striktnoj dijeti kao jednom od vrlo važnih faktora njegove izdržljivosti na terenu i sposobnosti da se prilagodi teškim vremenskim uslovima.

„Jedem ih svakog dana", predstavljao je Đoković kuglice, objašnjavajući njihov sadržaj kao „različitu super hranu - orašaste plodove, mleko na biljnoj bazi, kakao... Poprilično je zdravo".

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 17. jan 2016, 15:33) - Daliborce [neregistrovani]

Car

Novak car??????

(nedelja, 17. jan 2016, 15:31) - anonymous [neregistrovani]

А где је рецепт?

Да их макар правимо, ако их нисмо добили! :)))))

(nedelja, 17. jan 2016, 15:08) - anonymous [neregistrovani]

Roj Emerson

Tacno je da je osvojio sest AO ali u eri kada su najbolji teniseri sa Rod Laver presli u profesionalce i do 1968 im nije bilo dozvoljeno da igraju GS turnire, tako da se tih sets GS pobeda na AO ne mogu porediti sa Noletovih pet jer je Roj Emerson osvoji svoje protiv amatera a ne najboljih igraca (Roj Emerson nije presao u profesionalce).