Gortat propušta Evrobasket

Marsin Gortat, centar Feniks Sansa i selekcije Poljske, neće biti u mogućnosti da pomogne svojoj selekciji na predstojećem Evropskom prvenstvu. Problem sa Gortatom je osiguranje, koje zbog lokauta nema ko da plati, pa košarkaš nije želeo da rizikuje unosan NBA ugovor. Veliki problemi za Poljsku, koja i ovako nema previše šansi u grupi sa Španijom, Velikom Britanijom, Turskom i Litvanijom.

Planovi Marsina Gortata da nastupa za Poljsku na predstojećem Evropskom prvenstvu su se izjalovili, ne zbog povrede kako to obično biva, već zbog visoke cene osiguranja koju Savez ove zemlje treba da plati, a sve naravno zbog NBA lokauta.

Vest koja je ražalostila brojne poklonike ovog sporta u Poljskoj osvanula je danas na sajtu Košarkaškog saveza, uz propratnu izjavu samog Gortata.

„Lično, dajem punu podršku savezu i stručnom štabu u godinama koje dolaze. Ove godine imali smo sjajnu grupu igrača i odličnog trenera. Jako mi je žao što ne mogu da igram sa njima, ali jednostavno bi bio preveliki rizik. Držaću im palčeve, i verujem da Poljska može da napravi dobar rezultat", kaže se u saopštenju košarkaša.

Gortat se odlučio na ovakav potez iz razloga što bi u slučaju neke ozbiljnije povrede, koja bi ga odvojila sa terena u dužem periodu, osiguravajuća kuća ne bi preuzela troškove i Feniks bi, po svakoj logici, raskinuo ugovor sa košarkašem.

Kada se ima u vidu da Gortat, prema ugovoru, u naredne dve sezone treba da primi 13 miliona dolara, jasno je zašto ne želi da rizikuje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво