Gortat propušta Evrobasket

Marsin Gortat, centar Feniks Sansa i selekcije Poljske, neće biti u mogućnosti da pomogne svojoj selekciji na predstojećem Evropskom prvenstvu. Problem sa Gortatom je osiguranje, koje zbog lokauta nema ko da plati, pa košarkaš nije želeo da rizikuje unosan NBA ugovor. Veliki problemi za Poljsku, koja i ovako nema previše šansi u grupi sa Španijom, Velikom Britanijom, Turskom i Litvanijom.

Planovi Marsina Gortata da nastupa za Poljsku na predstojećem Evropskom prvenstvu su se izjalovili, ne zbog povrede kako to obično biva, već zbog visoke cene osiguranja koju Savez ove zemlje treba da plati, a sve naravno zbog NBA lokauta.

Vest koja je ražalostila brojne poklonike ovog sporta u Poljskoj osvanula je danas na sajtu Košarkaškog saveza, uz propratnu izjavu samog Gortata.

„Lično, dajem punu podršku savezu i stručnom štabu u godinama koje dolaze. Ove godine imali smo sjajnu grupu igrača i odličnog trenera. Jako mi je žao što ne mogu da igram sa njima, ali jednostavno bi bio preveliki rizik. Držaću im palčeve, i verujem da Poljska može da napravi dobar rezultat", kaže se u saopštenju košarkaša.

Gortat se odlučio na ovakav potez iz razloga što bi u slučaju neke ozbiljnije povrede, koja bi ga odvojila sa terena u dužem periodu, osiguravajuća kuća ne bi preuzela troškove i Feniks bi, po svakoj logici, raskinuo ugovor sa košarkašem.

Kada se ima u vidu da Gortat, prema ugovoru, u naredne dve sezone treba da primi 13 miliona dolara, jasno je zašto ne želi da rizikuje.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 16. avg 2011, 06:39) - Иван-Ниш [neregistrovani]

није лош

Има одличне статистичке податке у Финиксу. За 29 минута игре даје 13 поена, 9,3 скока, 1,3 блокаде и само 1,2 изгубљене уз одличан шут од 56%. За таквог играча савез није спреман да плати осигурање? Вероватно и не очекују нешто значајно на ЕП, зато им се не дају паре.

(petak, 12. avg 2011, 21:16) - Sport Billy [neregistrovani]

RE-Pare

Zato je su neki igrači to već uradili da bi igrali za reprezentaciju.

(petak, 12. avg 2011, 00:44) - anonymous [neregistrovani]

citanje

Sta nije jasno u recenici 'prema ugovoru, u naredne dve godine treba da primi 13 miliona dolara', pa cak i da su mu ugovor unapred isplatili, ne znam zasto bi on platio osiguranje, ocigledno je prilicno velika suma cim savez nema para za svog najboljeg igraca!

(četvrtak, 11. avg 2011, 22:48) - Tafareli [neregistrovani]

Para

Para vrti gde burgija nece.Ruku na srce ni sa njim na parketu nebi uradili nista posebno,ali vredi pokusati makar i bez njega.Srbija osvaja EP.

(četvrtak, 11. avg 2011, 20:52) - Sport Billy [neregistrovani]

Pare

Zašto sam ne plati osiguranje? Sa tom zaradom to je za njega sitnica.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">