Читај ми!

Turnir šest nacija

Finale: Srbija - Hrvatska

Odličnom igrom, naročito u prvom poluvremenu, Srbija savladala BiH sa 82:61 i plasirala se u finale "Turnira šest nacija". Krstić i Teodosić predvodili "orlove", Teletović najbolji kod protivnika. U finalu, Srbija će igrati protiv Hrvatske koja je savladala selekciju Slovenije rezultatom 65:60.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale "Turnira šest nacija", pošto je u Ljubljani savladala Bosnu i Hercegovinu sa 82:61 (25:10, 24:19, 20:11, 13:21). U finalu, Srbija će igrati protiv Hrvatske, koja je bila bolja od Slovenije sa 65:60.

"Orlovi" su odlično odigrali prvu četvrtinu. Odbrana je funkcionisala veoma dobro, Mirza Teletović potpuno je zaustavljen, a u napadu su dominirali naši centri. Od prvih 20 poena naše reprezentacije, Krstić je postigao 14, a Mačvan šest. Do kraja prvog dela, Srbija je podigla razliku na 25:10.

Prvi deo druge četvrtine protekao je u ravnopravnoj borbi, a onda "orlovi" dodaju gas. Serijom trojki (Teodosić, Savanović, Rašić, Kešelj) Srbija podiže prednost nad reprezentacijom BiH i na poluvreme se odlazi sa velikih 20 poena prednosti (49:29).

Za razliku od meča protiv Makedonije, naše reprezentativce odlično je služio šut za tri poena, u čemu je prednjačio Aleksandar Rašić. Miloš Teodosić podizao je malobrojnu publiku na noge svojim "nemogućim" asistencijama, pa je Srbija na poslednji odmor otišla sa velikom prednošću (69:40).

Poslednju četvrtinu Srbija je odigrala nešto opuštenije. U igri nije bilo Teodosića i Krstića, pa je tu činjenicu iskoristila reprezentacija Bosne i Hercegovine da, nešto organizovanijom igrom smanji konačan rezultat. Raspucao se u poslednjem delu igre i Mirza Teletović, ali nije uspeo da spreči ubedljivu pobedu "orlova" (82:61).

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво