Читај ми!

Ivković saopštio spisak

Ivković saopštio širi spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, koje se sledeće godine igra u Litvaniji. Na spisku dva igrača iz srpske lige: Milosavljević (Partizan) i Čakarević (Radnički). Berić napustio stručni štab iz ličnih razloga.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je u sredu širi spisak od 19 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, koje počinje krajem avgusta.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić (Olimpijakos, Grčka), Stefan Marković (Beneton, Italija), Milenko Tepić (Panatinaikos, Grčka), Aleksandar Rašić (Lijetuvos Ritas, Litvanija), Uroš Tripković (Unikaha, Španija), Dragan Milosavljević (Partizan), Ivan Paunić (Nižnji Novgorod, Rusija), Marko Kešelj (Olimpijakos, Grčka), Nemanja Bjelica (Kaha Laboral, Španija), Marko Čakarević (Radnički Kragujevac), Milan Mačvan (Makabi, Izrael), Duško Savanović (Efes Pilsen, Turska), Novica Veličković (Real Madrid, Španija), Milovan Raković (Montepaski, Italija), Ivan Radenović (Menorka, Španija), Nenad Krstić (CSKA Moskva, Rusija), Kosta Perović (Barselona, Španija), Miroslav Raduljica (Alba, Nemačka) i Boban Marjanović (Žalgiris, Litvanija).

Stručni štab činiće Aleksandar Kesar, Saša Nikitović i Dušan Gvozdić. Tim menadžer Miroslav Berić napustio je reprezentaciju iz ličnih razloga. Evropsko prvenstvo u Litvaniji održava se od 31. avgusta do 18. septembra, a Srbija će igrati u B grupi sa Italijom, Litvanijom, Izraelom, Nemačkom i Francuskom.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je u sredu da su rezultatski ciljevi na Evropskom prvenstvu odavno poznati, ali je ocenio da će predstojeće takmičenje u Litvaniji biti najjače do sada.

"Takmičarski ciljevi su poznati već tri godine, a to je plasman na Olimpijadu u London. Mi ćemo biti najmlađa i najkompaktnija selekcija, ali će ovo biti najjače takmičenje do sada, pošto su dolazak potvrdili skoro svi NBA igrači", rekao je Ivković.

Selektor je novinarima u Kući košarke u Beogradu kazao da ne treba praviti pritisak igračima, iako su ciljevi poznati.

"Kada je Dragan Đilas izabran za predsednika Saveza, počeo je da pravi kontakte da se kvalifikacioni turnir sledeće godine održi kod nas. To me je donekle razljutilo, jer mi želimo da dođemo do tog finala i da se već tada plasiramo na Olimpijadu", rekao je Ivković.

Selektor je rekao da mnogi igrači nisu u klubovima imali "najsjajnije takmičarske sezone", najčešće zbog povreda.

"Moraćemo, međutim, da budemo najspremniji, kao što smo bili i do sada. U šest dana igraćemo pet važnih utakmica, od kojih će sigurno najvažnija biti prva, protiv Italije", rekao je Ivković.

Srbija se u poslednje tri godine pripremala u italijanskom mestu Folgari, ali će sada ići u Rotenburg. Ivković je objasnio da je razlog toga isključivo zasićenje. 

Kapiten tima Nenad Krstić izjavio je da je važno da se tim mentalno i fizički spremi za "jako važno" EP, a otkrio je i da su reprezentativci željno čekali novo okupljanje posle prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva.

"EP je jako važno, ne samo kao takmičenje, već i zbog Olimpijade. Prošlo takmičenje smo nestvarno završili, a tokom sezone smo bili u međusobnom kontaktu i mogu da kažem da su igrači sa gnevom čekali novo okupljanje. Silno smo motivisani", rekao je Krstić.

Srbija je prošle godine poražena u polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, i to pošto je u poslednjim sekundama primila koš od igrač koji je bio u autu.

"Mnogo NBA igrača najavilo je dolazak, ali se mi uzdamo u svoj kvalitet", kazao je Krstić.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво