Teo najbolji igrač Evrope

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić proglašen je najboljim košarkašem Evrope za prethodnu godinu. Teodosić je laskavo priznanje osvojio, u do sada najneizvesnijem glasanju, ipred Španca Pau Gasola.

Fiba Evropa objavila je danas da je Miloš Teodosić proglašen najboljim igračem Evrope za 2010. godinu. Teodosić je isplivao kao pobednik u do sada nejneizvesnijem glasanju u kome su učestvovali navijači, novinari i košarkaški stručnjaci. Glasanje je odlučeno tek poslednjeg dana što se do sada nikada nije desilo.

Reprezentativac Srbije je bio na drugom mestu u izboru stručnjaka, ali je bi ubedljivi pobednik u glasanju navijača i tako je uspeo prosto da otme nagradu iz ruku pobednika iz prethodne dve godine, Paua Gasolu.

Ovo nije prvo individualno priznanje za Teodosića. Košarkaš Olimpijakosa bio je MVP regularnog dela Evrolige 2010. godine.

Nakon što je čestitao Teodosiću, predsednik Fiba Evrope Olafur Rafnson imao je samo reči hvale za srpskog košarkaša.

"Kada se pogledaju drugi kandidati za ovu nagradu jasno je o kako prestižnoj nagradi je reč. Ova nagrada znači da vas navijači i kolege smatraju jednim od najboljih košarkaša u istoriji", rekao je Rafnson.

"U prethodnih osam godina gledao sam Miloša kako osvaja zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina, pa zatim na istom takmičenju za košarkaše do 18 godina i 20 godina gde je bio i MVP što ga čini zaita impresivnim sportistom kada se svemu tome dodaju uspesi iz seniorske konkurencije", zaključio je Rafnson.

Miloš Teodosić rekao je da mu priznanje za najboljeg košarkaša Evrope za prošlu godinu mnogo znači, ali da više voli da osvaja klupske i reprezentativne trofeje.

"Mnogo mi znači ova nagrada i zaista sam radostan. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali ja moram da zahvalim svim svojim saigračima i u klubu i reprezentaciji, jer je ovo velikim delom njihova zasluga", rekao je Teodosić agenciji Beta telefonom iz Atine.

Igrač Olimpijakosa proglašen je danas za najboljeg evropskog igrača u 2010. godini u izboru trenera, stručnjaka, novinara i navijača. On je u ukupnom glasanju bio ispred NBA zvezda Paua Gasola i Dirka Novickog.

"Glupo je reći da mi individualna priznanja ne znače. Svakom igraču znače, ali su mi ipak draži klupski i reprezentativni trofeji. Voleo bih da imam više klupskih nego individualnih priznanja", rekao je Teodosić.

On je prošle godine bio najkorisniji igrač (MVP) regularnog dela Evrolige, a sa reprezentacijom je bio četvrti na Svetskom prvenstvu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво