Makabi prejak za Partizan

"Ponos Izraela" zabeležio novu ubedljivu pobedu na svom terenu, Partizan ponovo prikazao slabu igru. "Crno-beli" bezidejni u napadu, a Makabi odigrao još jednu sjajnu partiju. U sledećem kolu, ključni meč za Partizan, u Pionir stiže poljski Prokom.

Makabi je snažno ušao u meč. Elijahu i Eidson su krenuli sa poenima, a odlične blokove pravio im je gorostasni Sofoklis Skorcijanidis. Partizan se polako budio, ali osim atraktivnih poteza Džejmsa Gista, nije pokazao previše u prvoj deonici, koja se završila rezultatom 23:11.

Ipak, na startu drugog dela, Partizan kreće agresivnije što daje rezultata. Međutim, Majkabi brzo preuzima stvari u svoje ruke, crno-beli su nemoćni u napadu, dok „ponos Izraela" koristi svoje prilike i razlika vrlo brzo prelazi 20 poena prednosti.

Drugo poluvreme nastavilo se u ritmu prvog. Partizan je delovao nemoćno, dok je Makabi iz dobre odbrane razvija brze kotranapade iz kojih je lako poentirao. Kecman je pokušavao individualnim potezima da razbude saigrače, ali to nije bilo dovoljno.

Ušlo se u vrlo miran meč, sa izuzetkom nekoliko manjih koškanja u kojima je, kao i obično, prednjačio Doron Perkins. Stekao se utisak da obe ekipe žele da se meč završi što pre. Domaći su bili zadovoljni visokim vođstvom, dok crno-beli nisu imali snage da preokrenu rezultat kao prošle godine.

Poslednji deo igre protekao je još mirnije. Odbrane kao da nisu postojale, a prednost Makabija kretala se od 20 do 25 poena razlike. U nonšalantnoj igri sa obe strane, bolje se snašao srpski prvak, pa je razlika na kraju smanjena na „samo" 14 poena, što je, posle svega viđenog, više nego prihvatljivo za crno-bele.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Gist sa 14 poena i pet skokova, 13 je postigao Kurtis Džerels, dok je Jaka Klobučar dodao 11 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Lior Eliahu sa 16 poena, uz šut za dva poena 8/8, Džeremi Pargo ubacio je 14, a poen manje postigao je Čak Eidson, koji je imao i deset skokova.

U sledećem, pretposlednjem kolu, Partizan će 15. decembra igrati u Beogradu protiv Prokoma, dok će dan kasnije Makabi biti domaćin Himkiju.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи