Bo srušio Barsu, Real smešan

Prošle sezone su tvrdili da je slučajno, od večeras postaje pravilo. Bo Mekejleb može da pobedi Barsu. Bivši bek "crno-belih" postigao 21 poen, Milovan Raković 13. Nova bruka Reala, Veličković kratko u igri i sa slabim učinkom. Agonija Cibone se nastavlja.

Montepaski naneo drugi poraz vladajućem prvaku Evrope, Barseloni, u utakmici posle koje je sve pohvale pokupio Bo Mekejleb, koji je vukao ekipu iz Sijene sa 21 poenom, dok ga je odlično pratio Milovan Raković sa 13 poena i četiri skoka.

Za Katalonce po 15 poena postigli su Erazem Lorbek i Pit Mikael. Montepaski-Barselona 76:67.

Projekat velikog Reala, koji je po dolasku najavljivao Etore Mesina, pretvara se polako u parodiju, pošto je "kraljevski klub" deklasiran na gostovanju u Belgiji, a da ni u jednoj četvrtini nije uspeo da postigne više od 13 poena.

Rezultat Šarloa-Real 67:49 i na prvi pogled deluje loše, a katastrofu je produbila činjenica da Belgijanci do sada nisu imali nijednu pobedu u Evroligi, pa je Felipe Rejes, koji je postigao 12 poena, jedini igrač vredan pomena.

Taman kad su se svi ponadali da je, možda, konačno završen sukob Mesine i Novice Veličkovića, srpski reprezentativac je u skandaloznoj predstavi Reala na terenu proveo jedva četiri minuta, uz zanemarljiv učinak.

Skandalozan rezultat proizvod je neponovljivo slabe realizacije Reala, čiji su igrači imali procenat uspešnosti za dva poena od svega 29 odsto, dok su pogodili svega jednu trojku iz 15 pokušaja.

Fenerbahče je zabeležio prvi poraz, i to od Šolea 82:78. Igrač utakmice bio je Sami Mejia sa 29 poena, pet skokova i tri asistencije. Za ekipu Nevena Spahije, Roko Ukić postigao je 15 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Marko Tomas slab sa tri poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

Cibona je zabeležila i peti poraz u Evroligi, ovaj put Lijetuvos Ritas je pobedio, 90:62. Poraz Cibone tim je veći, jer su Zagrepčani pred početak sezone tipovali na tu ekipu i Šole, kao moguće sigurne žrtve u lovu na drugu fazu takmičenja.

Donekle ravnopravnom Cibona se pokazala tek u drugoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 19:17. Za ekipu Aleksandra Trifunovića debitovao je Šarunas Jašikevičijus, ali njegovih pet minuta nije donelo preterane probleme Ciboni.

Posle Efes Pilsena i Panatinaikosa, u Ljubljani je pala i Valensija. Union Olimpija je pobedila - 72:68.

Šarlroa - Real Madrid 67:49
Roma - Olimpijakos 71:86
Lijetuvos Ritas - Cibona 90:62
Šole - Fenerbahče 82:78
Montepaski - Barselona 76:67
Olimpija - Valensija 72:68

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво