Deveta uzastopna titula za Partizan

Košarkaši Partizana odbranili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalnoj seriji plej-ofa nacionalne Super lige pobedili ekipu vršačkog Hemofarma ukupnim rezultatom 3:0.

Treća utakmica finalne serije, zakazana za danas u 18 časova u hali Pionir, nije odigrana jer se ekipa Hemofarma nije pojavila na parketu.

Sudije su, prema propozicijama, čekale 15 minuta i potom su označile kraj utakmice koja će biti registrovana službenim rezultatom 20:0.

Košarkaši Hemofarma nisu se pojavili u Beogradu nakon incidenta na drugoj utakmici, u sredu u Vršcu, kada je došlo do velike tuče igrača oba tima.

U Pioniru se okupilo oko 4.000 gledalaca, koji su sa crno-belima proslavili devetu uzastopnu, ukupno 17. titulu državnog prvaka.

Prve dve utakmice finalne serije plej-ofa Partizan je dobio sa 67:60 i 86:81.

Partizan je sezonu završio veoma uspešno. Pored titule prvaka Srbije, osvojio je trofeje pobednika regionalne NLB lige i nacionalnog kupa, a igrao je i na završnom turniru Evrolige u Parizu, gde je osvojio četvrto mesto.

Medalje košarkašima Partizana predao je komesar košarkaške Superlige Tihomir Bubalo, a pehar kapitenu crno-belih Petru Božiću uručio je predsednik KSS Dragan Kapičić.

Košarkaši Partizana bili su presrećni posle osvajanja devete uzastopne titule prvaka Srbije, a novinarima u Beogradu su uglavnom rekli da im je ovo najbolja sezona u karijerama.  

"Super... ovo mi je daleko najlepša i najbolja sezona u karijeri, a mislim i svih nas", rekao je nasmejani Aleksandar Marić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača.

"Osvojili smo ove sezone sve osim Evrolige, a tu su nam nedostajali centimetri da dođemo do finala. Centimetri ili sekunde, kako se gleda. Hvala saigračima, stručnom štabu, navijačima, Beogradu i Srbiji na svemu što su uradili za nas. Sezona jeste bila dugačka, ali sa ovim momcima nikad nije dosadno", rekao je Marić.

Plejmejker Lester Mekejleb po običaju nije bio mnogo rečit, ali nije skidao osmeh sa lica.

"Osećam se zaista sjajno, stvarno smo mnogo postigli. Još nisam odlučio da li ću ostati. Kad odem kući i razmislim, onda ću znati", rekao je popularni Bo.

Lorens Roberts takođe je bio jako srećan i rekao je da je uživao u proslavi titule i da će tek da slavi uspehe ove sezone.

"Mnogo je dobar osećaj. Sezona je bila dugačka, ali jako uspešna. Ne znam šta da kažem sada, srećan sam mnogo. Sada želim da se opustim i uživam i da proslavim trofeje, ne razmišljam o budućnosti", rekao je Roberts.

Aleksandar Rašić bio je uobičajeno miran posle "sezone iz snova".

"Mislim da niko ni u najluđim snovima nije mogao da očekuje ovakvu sezonu. Čestitam svima, a naročito navijačima na fantastičnoj podršci", rekao je Rašić.

Jan Veseli je kazao da je "srećan kao i svi ostali", a na pitanje novinara da li će ostati i sledeće sezone, odgovorio je: "Naravno!" 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво