Читај ми!

Janis Adetokumbo ipak ostaje bez neobičnog tripl-dabla

Zvezdi Milvokija Janisu Adetokumbu NBA liga neće priznati neobičan poslednji „skok“ koji je načinio u meču protiv Vašingtona, pa će tako ostati bez jednog tripl-dabl učinka u statistici i nadmetanju za MVP nagradu najpopularnije košarkaške lige, navodi ESPN.

Za razliku od igrača poput Nikole Jokića kome su lična statistika i osvajanje MVP priznanja u drugom planu u odnosu na igru celog tima, grčki internacionalac Janis Adetokunbo je na meču protiv Vašingtona pokazao da mu je statistika izuzetno važna.

Njegov tim je ubedljivo dobio meč zahvaljujući i njegovoj odličnoj igri ali je on sve to bacio u drugi plan načinivši u poslednjim sekundama neobičan potez kojim je hteo da kompletira trostruki dvocifreni učinak.

Za tripl-dabl mu je nedostajao još samo jedna osvojena lopta pod protivničkim košem i on je na dve sekunde pre zvuka sirene, iako je mogao da postigne pogodak, odlučio da samo pogodi tablu i uhvati loptu što bi mu se računalo kao deseti skok uz 23 poena i 13 asistencije.

Ipak, kako prenosi ESPN, dvostrukom osvajaču MVP priznanja NBA neće prizbati taj „skok", jer pravilo glasi da je šut zvaničan, ako igrač koji šutira ima nameru da postigne koš.

Pokazalo se da jeftini trikovi ne prolaze tako lako, a Janisu ovaj gest će samo otežati nadmetanje za najkorisnijeg igraća lige sa drugim dvostrukim MVP osvajačem Nikolom Jokićem kome je u pobedi nad Torontom takođe nedostajala samo jedna asistencija ali se nije mnogo obazirao na to.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво