Читај ми!

Košarkašice Srbije dočekuju Hrvatsku - šampionke napadaju plasman za Evrobasket

Šampionke Evrope, reprezentativke Srbije od 18.00 časova u hali "Ranko Žeravica" dočekuju košarkašice Hrvatske u najbitnijem duelu u kvalifikacijama do sada, pobeda će Srbiji doneti plasman na kontinentalni turnir na kom brane titulu.

Reprezentacija Srbije u četvrtak od 18.00 časpva u "Hali sportova Ranko Žeravica" igra kvalifikacioni meč za Evrobasket protiv Hrvatske, ulaz je besplatan. Pobeda našem timu donosi plasman na kontinentalni turnir koji će biti odigran od 15. do 25. juna u Izraelu i Sloveniji.

Reprezentativke Srbije su pobedama nad Bugarskom na domaćem parketu i Hrvaskom u gostima stigle do "meč lopte" jer im pobeda donosi plasman na kontinentalni šampionat na kom brane titulu. 

U ovom trenutku, Hrvatska ima skor 2-1 i pet bodova, Srbija 2-0 i četiri boda, a Bugarska 0-3 i tri boda.

"Prva i najvažnija stvar je da mi je izuzetno drago što je ženska košarkaška reprezentacija Srbije dala veliki podstrek svim ostalim timovima u regionu da više rade i napreduju. Zato sam sigurna da će utakmica protiv Hrvatske u četvrtak biti izuzetno teška, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera, dve ekipe koje imaju ogromnu želju da se međusobno takmiče, ali isto tako i zbog toga što meč ima izuzetnu rezultatsku važnost za obe ekipe", rekla je selektorka Marina Maljković.

Na prethodnom prvenstvu sveta nakon smene generacija u reprezentaciji Srbija je zauzela šesto mesto. 

"Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čega je satkana", završila je Marina Maljković.

Nakon meča sa Hrvatskom, Srbiju očekuje i duel protiv Bugarske 12. februara od 17.00 časova u Samokovu. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво