Читај ми!

Neverovatna utakmica u Čačku - Borac sa sedmoricom igrača ispustio pobedu nad Cibonom

Košarkaši Cibone pobedili su Borac u Čačku rezultatom 84:83 u poslednjoj utakmici 18. kola regionalne ABA lige.

Iako je zbog zdravstvenih problema igrala protiv Cibone sa samo sedmoricom košarkaša, od kojih je jedan na terenu proveo svega 20 sekundi, ekipa Borca je imala pobedu u svojim rukama, ali je dozvolila Svenu Smajlagiću da za dve i po sekunde primi loptu iz auta i iz okreta pogodi šut za dva poena vredan trijumfa.

Samo nekoliko sekundi ranije Miloš Glišić je na drugoj strani terena ubacio trojku iz teške pozicije u korneru i Borac je imao poen prednosti (83:82), a Cibona samo dve i po sekunde za napad nakon tajm-auta.

Ipak, Smajlagić, koji do momenta kada je rešio pitanje pobednika nije mogao da pogodi apsolutno ništa, poništio je hitac Glišića.

Ostalo je Čačanima malo vremena i nakon što je Smajlagić šokirao dvoranu kraj Morave, Đorđe Ćurčić je bacio loptu na koš preko celog terena i nije mnogo nedostajalo da spektakularna završnica postane još spektakularnija.

Utakmica je celim svojim tokom bila otvorena i neizvesna. Cibona je dugo čuvala vođstvo, imala je i plus 12, ali su hrabri Čačani krajem treće deonice preuzeli prednost i bili bolji u poslednjih 10 minuta.

Borna Kapusta je predvodio Cibonu sa 22 postignuta poena, uz 12 asistencija. Aleksandar Aranitović je ubacio 14 poena i uhvatio četiri lopte, dok je Lovro Mazalin upisao devet poena i 13 skokova, čak pet u napadu.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Hanter Hejl sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija. Boldvin je uz 24 poena upisao po sedam skokova i asistencija, Đorđe Ćurčić je dodao 14 poena, a Pavle Nikolić 11.

Za domaći tim su danas igrali još samo Miloš Glišić (pet poena), Đorđe Marijan Ćurčić (osam minuta i tri skoka) i Matija Milošević koji je na terenu proveo svega 20 sekundi.

Borac je sada na skoru 4-14 sa pobedom više od poslednjeplasiranog MZT-a. Cibona je trijumfom u Čačku prekinula seriju od četiri poraza i sada je na skoru 7-11. 

Duel Borca i Cibone je prvobitno bio zakazan za ponedeljak 6. februar, ali je odložen na 24 sata zbog zdravstvenih problema u timu iz Čačka.

Odluka ABA lige da uprkos dostavljenoj dokumentaciji koja je izdata od nadležnih zdravstvenih ustanova meč odloži na samo 24 sata nije zadovoljila rukovodstvo čačanskog kluba koje je najavilo da će "satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove".

ABA liga, 18. kolo:

Petak:
Split - Zadar 89:85

Subota:
MZT - Cedevita 79:74
Budućnost - FMP 84:58

Nedelja:
Crvena zvezda - Igokea 104:71
Mega - Partizan 78:103
Studentski centar - Mornar 94:74

Utorak:
Borac - Cibona 83:84

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво