Finiks sansi rekordno prodati, novi vlasnik Met Išbija najveći hipotekarni kreditor u SAD

Bord košarkaške NBA lige saopštio je da je odobrio američkom milijarderu Metu Išbiji da postane većinski vlasnik Finiks sansa iz NBA lige i Finiks merkjurija iz VNBA lige.

U saopštenju se dodaje da će preuzimanje kluba biti obavljeno do kraja ove nedelje. Na glasanju je bilo 29-0, pošto je predstavnik Klivlenda bio uzdržan.

AP podseća da je Išbija vlasnik, predsednik i izvršni direktor kompanije "Junajted holsejl morgidž" sa sedištem u Mičigenu. Išbija sebe smatra najvećim hipotekarnim kreditorom u zemlji, a magazin "Forbs" je njegovo bogatstvo procenio na 5,1 milijardu dolara. On je 20. decembra prošle godine pristao da za četiri milijarde dolara kupi oba kluba.

Robert Server je prodao Finiks posle suspenzije od godinu dana koju je dobio u septembru prošle godine zbog uvreda na rasnoj osnovi i zlostavljanja na radnom mestu. On je kažnjen i sa 10 miliona dolara.

Kupovina Finiksa je novi rekord NBA lige, jer je prethodno najviše novca pre nekoliko godina dao Džo Ca, koji je Bruklin netse platio 2,35 milijardi dolara.
Server je kupio Sanse 2004. godine za 401 milion dolara.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво