Читај ми!

Dončić nastavio uspešnu seriju, pobeda Klivlenda nad Memfisom u senci isključenja Bruksa i Mičela

Košarkaši Dalasa nadigrali su Nju Orleans sa 111:106, a Luka Dončić je nastavio da sjajnom efikasnošću predvodi svoj tim. Na svom terenu pobedu je ubedljivo slavio i Klivlend nad Memfisom sa 128:113, ali je pobedu zasenio sukob Dilona Bruksa sa Donovanom Mičelom zbog koga su oba igrača dobila isključenje iz igre.

Tim Dalasa je odlično ušao u meč protiv Nju Orleansa i već u prvom poluvremenu došao do ubedljive dvocifrene prednost koju je potom samo rutinski održavao do konačne pobede.

U efikasnosti ih je ponovo predvodio slovenački reprezentativac Luka Dončić koji je meč završio sa 31 postignutim poenom uz 8 skokova i 4 asistencije, ali navijače Dalasa zabrinjava što je ranije napustio igru sredinom treće četvrtine.

Imao je odličnu podršku i ostatka tima među kojima se posebno istakao Spenser Dinvidi sa 21 poenom, a u poraženom Nju Orleansu najefikasniji je bio Brandon Ingram sa 26 poena uz 9 skokova i 7 asistencija.

Na svojim terenima pobede su slavili Denver nad Golden stejtom sa 134:117 i Klivlend nad Memfisom sa 128:113.

Pobedu denvera obeležili su sjajnom efikasnošću srpski reprezentativac Nikola Jokić novim tripl-dabl učinkom i Džamal Mari koji je bio najefikasniji igrač sa 33 postignuta poena.

Pobedu Klivlenda nad Memfisom obeležio je sukob Dilona Bruksa sa Mičelom Donovanom zbog koga su oba igrača dobila isključenje iz igre.

Posle jednog duela u sedmom minutu treće četvrtine sukobili su se pred sudijom i samo je intervencija njihovih saigrača sprečila veće posledice posle čega ih je sudija isključio iz igre.

Košarkaš Klivlenda Donovan Mičel  je do napuštanja parketa imao šest poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Bruks ubacio devet poena i uhvatio dve lopte.

Klivlend je u tom trenutku imao pet poena prednosti, a potom je do kraja meča samo povećao prednost i slavio sa ubedljivih 15 poena razlike.

U pobedničkom timu istakao se Darijus Garland sa 32 poena i 11 asistencija. U suprotnom taboru Dezmond Bane je postigao 25 poena, Dža Morant 24, a Santi Aldama 21 poen uz 10 skokova.

Milvoki je nadigrao LA Kliperse sa 106:105, a Janis Adetkumbo je meč završio sa fantastična 54 poena. 

Rezultati NBA utakmica:

Indijana - LA Lejkers 111:112
Klivlend - Memfis 128:113
Njujork - Majami 106:104
Čikago - Šarlot 114:98
Dalas - Nju Orleans 111:106
Denver - Golden Stejt 134:117
Milvoki - LA Klipers 106:105

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара