Читај ми!

Dončić se povredio i ostao bez postignutih poena u pobedi Dalasa nad Finiksom

Slovenački internacionalac Luka Dončić povredio je skočni zglob posle samo nepuna tri ipo minuta igre na gostovanju sa timom Finiksa i morao je da napusti igru. Dončić je imao samo jedan promašeni šut ka košu i ovo je prvi meč u njegovoj NBA karijeri koji je završio bez postignutih poena.

Pobeda Dalasa nad Finiksom sa 99:95 na gostovanju ostala je u senci povrede njigovog lidera Luke Dončića na samom početku meča.

Na samom startu meča zvezda Dalasa Luka Dončić je u jednom napadu povukao levu nogu unazad, nagazio protivničkog igrača i povredio zglob.

Izašao je sa terena i više se nije vraćao u igru, a još je nepoznat stepen povrede i kolika će mu pauza biti potrebna za oporavak.

Do napuštanja igre sa bolnom grimasom Dončić je imao jedan skok i jedan promašaj tako da je ovo prvi meč u njegovoj karijeri bez postignutih poena.

Do ovoog meča bio je najefikasniji igral lige sa 33,8 poena u proseku, uz 9,1 skok i 8,6 asistencija po utakmici.

Sada mu je prosek pao na 33 poena a mesmo novog lidera liste preuzima Džoel Embid.

Ostaje nada da se ne radi o težoj povredi i da će se Dončić naći u startnoj petorci tima Zapada u Ol-star utakmici zakazanoj za 20. februar.

I bez slovenačkog reprezentativca Dalas je od početka na gostovanju preuzeo vođsrvo i kontrolisao igru do samog kraja i konačne pobede. Domaćini su samo u završnici uspeli da se delimično vrate u meč i umanje prednost gostiju.

Ulogu najefikasnijeg zgrača u pobedničkom timu preuzeo je Spenser Dinvidi sa 36 postignutih poena, a u timu Finiksa najefikasniji su bili Džonson i Pol sa po 22 postignuta poena.

Rezultati NBA utakmica:

Boston - Njujork 117:120
Bruklin - Detroit 122:130
Šarlot - Čikago 111:96
Hjuston - Klivlend 95:113
Finiks - Dalas 95:99
LA Klipers - San Antonio 138:100

 

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво