Читај ми!

Realu pripao evroligaški “El klasiko“, Valensija u Berlinu nadigrala Albu

Košarkaši Real Madrida su posle produžetka savladali Barselonu 91:86. Valensija je u okviru 21. kola Evrolige savladala Albu u Berlinu 94:88.

"Kraljevski klub" je ovom pobedom uspeo da i ovo kolo završi na vodećoj poziciji, dok bi Barselona mogla stagnirati sa 4. pozicije.

U drugoj četvrtini domaćin je zaigrao bolje, imali su više akcija, pokušavali su da igraju brzu košarku ali lopta nije htela u koš. Real je ubacio tek sedam puta iz 19 pokušaja. Na drugoj strani Barselona je koš pogodila takođe sedam puta (četiri trojke), ali iz 11 upućenih šuteva.

Gosti su bolje ušli u meč, bolji procenti šuta iz igre i odbrana doneli su joj prednost od četiri poena po završetku prve deonice. Real je imao dosta skokova u napadu, ali drugu šansu nisu pretvarali u poene.

I treća četvrtina je pripala gostima. Katalonci su ponovo bili bolji u četvrtini zahvaljujući šutu za tri poena što im je pred poslednju deonicu donelo prednost od devet poena.

U poslednjem periodu Barselonu je stao šut za tri poena, a napadi su izgledali bezidejno što je Real iskoristio da izbori produžetak u kom je zasluženo slavio.

Pobedu Madriđanima su doneli razigrani Dek sa 23 poena, Ljulj sa 19 i Džanan Musa sa 18 poena.

U ekipi Barselone istakao se Mirotić sa 17, Satoranski je doprineo sa 12 poena.

Valensija je u Berlinu savladala Albu i prišla na poziciju od mesta koje vodi u plej-of.

Dve ekipe su igrale egal veći deo meča. Timovi su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu. Nakon svake četvrtine drugi rival je imao prednost. Alba je vodila nakon prve, Valensija je lidersku poziciju preuzela na poluvremenu da bi Alba ponovo povela pred poslednju deonicu u kojoj su gosti ponovo preokrenuli i stigli do važne pobede.

Mado Lo je ubacio 25 poena, Timan je dodao 17 a Zusman i Blat po 11.

U ekipi Valensije Harper je postigao 20, Džons 16 a Aleksander 14 poena. 

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво