Читај ми!

Pešić za "Oko": Jokić mi je rekao "Kouč, reci šta treba i idemo u tom pravcu"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić gostovao je u emisiji "Oko", gde je govorio o rezultatima nacionalne selekcije, rezultatima Crvene zvezde i Partizana, kao i partijama Nikole Jokića u NBA.

Povratak Nikole Jokića u ekipu Srbije bio je najznačajniji događaj prethodne godine i od Pešićevog ponovnog dolaska na čelo reprezentacije. Pešić je istakao da mu je drago kad čuje da će se dvostruki MVP uvek odazvati na njegov poziv.

"Lepo je to čuti. Moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo da bi se to desilo. Nikolin najveći kvalitet nisu tripl-dablovi i dabl-dablovi. To je bitno za navijače i medije. Njegova glavna karaktersitrika je napredak iz godine u godinu. Sve te priče da on ne trenira, da je rođen za košarku, talenat, to nije to. Impresionira me njegova priprema za trening, završetak treninga i utakmice i dalji nastavak aktivnosti. Posvećenost svom telu. Fantastične impresije", krenuo je Pešić u uvodnoj temi.

Jokić je pokazao igračke i liderske kvalitete tokom letnjih kvalifikacionih mečeva i Evrobasketa, a "Kari" je otkrio kako Somborac utiče na ekipu van terena. 

"On je drugačiji. Ako razgovarate s njim šta i kako treba da se uradi, on kaže ‘Kouč, ti samo reci šta treba i mi idemo u tom pravcu‘. Nije on osoba koja viče, skače, drži govore, viče u pozadini, ali samo njegovo ponašanje ga dovodi u poziciju vođe", pojasnio je Pešić.

Srbiji slede još dva meča u poslednjem prozoru kvalifikacija za Mundobasket. Sledi revanš Grcima u Atini, a mogući sastav je još nepoznat. 

"Grčkoj uvek znači utakmica protiv Srbije. Znamo protiv koga igramo, ali ne i s kim. Ono što je sigurno poznato da nećemo računati na evroligaške internacionalce. Dobra situacija je što su Partizan i Crvena zvezda u top 8. Moraćemo da napravimo balans u pregovorima sa oba kluba", istakao je bivši svetski i dvostruki evropski šampion.

Tokom razgovora o situaciji u evropskoj košarci, Pešić se dotakao i goruće teme zabrane igranja plejmejkera Crvene zvezde Fakunda Kampaca, naglasivši da je Maršal Glikman jedini čovek koji taj problem može da reši.

"Situacija je takva da je on kažnjen, a Zvezda uskraćena. Osnova svega je da samo novi generalni direktor Evrolige Maršal Glikman može da anulira ovu kaznu. Da li će on to da uradi? Sportski gledano, on to može, ili da se pronađe neko drugo rešenje da Kampaco igra", naveo je Pešić.

Nije mogla da se preskoči ni tema kritika na račun njegovog samostalnog leta posle ispadanja sa Evrobasketa, umesto da bude u istom avionu sa igračima i ostatkom delegacije.

"Ja se uvek vraćam sa ekipom. Da li je noć ili dan, uvek se vraćam sa njima. Iz organizatorskih razloga, nisam mogao da dođem na avion, zato što smo dobili 12 karata od Er Srbije i samo sam mogao da dođem, ako jedan igrač ne uđe na avion. A meni su najvažniji igrači. To je jedini razlog. Od čega imam da se sakrivam? Ja sam ponosan na ono što sam uradio. Proces je uspeh, a utakmica sa Italijom samo jedan neuspeh", pojasnio je Pešić u emisiji "Oko".

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво