Читај ми!

Ričard Džeferson: Jokić zna kad treba da podigne nivo svoje igre a kad da razigrava saigrače

Ričard Džeferson i Kendrik Perkins nekadašnji NBA košarkaši a sada sportski analitičari I-Es-Pi-Ena komentarisali su umeće najboljeg srpskog košarkaša u emisiji pred utakmicu između Denvera i Finiksa.

Nekadašnji košarkaš Ričard Džeferson smatra da Jokić igra za potrebe tima.

"Jokić je uvek bio asistent, uvek je umeo da uhvati skok i postigne poene. Ono što ga razdvaja od ostalih košarkaša je njegova inteligencija. On tačno zna kada treba da podigne nivo svoje igre, njegovi poeni po meču su ispod proseka u odnosu na njegovu MVP sezonu, ne zato što igra lošije već zato što on tako želi. Njegov broj asistencija je podignut, što govori da Jokić postiže poene kada treba i zna da uključi saigrače u igru" rekao je nekadašnji košarkaš i analitičar I-Es-Pi-Ena. 

Kendrik Perkins se složio sa Džefersonovim rečima i dodatno pohvalio Jokića.

"Uz dužno poštovanje Hakimu Oladžuvonu koji mi je bio idol kad sam odrastao, Jokić je najtalentovaniji centar koji je ikad igrao košarku. On nema taj nerealni atleticizam kao ostali centri, on jednostavno nadmudruje sve protivnike. Navedite mi nekog centra koji je imao tripl-dabl u proseku u sezoni? On je na ivici da to ostvari", rekao je Perkins.

Bivši centar je dodatno naglasio da je Jokić većinu vremena igrao bez Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora koji su jako bitni košarkaši u rotaciji Nagetsa. 

"Jokić, Janis i Luka su jedini košarkaši na svetu koje možete "baciti" bilo gde, dati im bilo koje saigrače a koji bi pobeđivali utakmice, imali neverovatnu statistiku i činili igrače oko sebe boljima", zaključio je Perkins. 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво