Читај ми!

Obradović o navijačima: Na Evroligi nema incidenata, a na ABA ima - zašto je tako?

Trener Partizana Željko Obradović pohvalio je navijanje "grobara" i gostoprimstvo prema navijačima Crvene zvezde na konferenciji za medije posle poraza u prvom srpskom evroligaškom derbiju.

Partizan je poražen od Crvene zvezde 76:73, iako je bio pred svojim navijačima. Pobedničku trojku postigao je Nemanja Nedović dve sekunde pre kraja meča.

Obradović je u delu konferencije za strane novinare prokomentarisao zašto je u sudaru u ABA ligi bilo incidenata, a u Evroligi ih nije bilo.

"Večeras je bila odlična atmosfera. Postavlja se pitanje zašto se tako ne dešava u ABA, a ovako je u Evroligi? Neko mora da reaguje. Ni novčića, ni vode, ni papira,...Nadam se da će se popraviti. Ja se trudim da govorim pozitivno", krenuo je Obradović.

Partizan je u seriji poraza, loš put je bio odgovoran za ovaj.

"Imali smo četiri otvorena šuta, nismo ubacili. Šut za tri poena na nivou...Ne znam kom. Uvek ću stati uz svoje igrače. Odgovornost je prvo na meni", rekao je Obradović.

Naelektrisana atmosfera, prema Žocovom mišljenju, ne može da bude problem za lošu partiju domaćina.

"Izgovor. Fantastična atmosfera. Molio sam da ne bude incidenta, otišla je prelepa slika u Evropu. Znači da može. Zašto se to ne dešava u ABA ligi? Znači da ABA mora drugačije da se ponaša. Moramo da izbacimo huligane iz hale", istakao je Obradović.

Prokomentarisao je partije centara.

"Lesor je imao mnogo minuta jer ima fantastičnu energiju. Alen (Smailagić) izlazi iz povrede, on je u procesu oporavka. Na njega ne možemo da gledamo kao na igrača koji može da igra. Brodzijanski je izvanredan momak, ali je večeras odigrao tako kako je odigrao. Da su šutevi ušli, niko ne bi pričao o tome. Jedna lopta odlučuje da li si gore ili dole", navodi Željko.

Kako se valja psiholiški dići posle teškog poraza od najljućeg rivala?

"Ovo se zaboravlja. Izgubio si i - šta? Igramo takav ritam srećom da razmišljaš o narednoj utakmici. Čeka nas Cedevita Olimpija", kratko je odgovorio trener Partizana.

Koliko iskustvo evroligaških utakmica je nedostajalo navijačima?

"Jasno je da je Partizan najpraćeniji klub u Evroligi. Ovo u Areni je specijalno. Drago mi je da se ništa nije desilo. Pokazali smo gostoprimstvo navijačima Zvezde. Zašto se to dešava na ABA? Zna se ko je odgovoran za to, ko to radi. Onaj koji baci stvari na teren, više ne može da uđe u salu. I onda ide još bolja slika. Nadam se da će Evroliga prepoznati da Beograd mora da ima dva predstavnika", rekao je Obradović.

Partizan je imao prednost pod obručem, ali nije to pretvorio u poene. 

"Dominirali smo u skoku, imali smo ogromnu prednost. Ali, moraš da valorizuješ tako što ubaciš. Dekoncentracija. Gubimo lopte u kontranapadu kad imamo jednog ili dva igrača viška", naveo je mane svog tima Obradović.

Jednu od presudnih trojki u povratku Zvezde dao je Luka Vildoza iz otvorene pozicije, kad se omašilo u rotaciji, tada je Partizan imao prednost od šest poena.

"Tražio sam da se ne primi tri poena na tajm autu. Čeka me analiza da vidimo ko je pogrešno rotirao. Kad se vidi energija na početku i poslednjih par minuta sve je jasno. Na nerešenom smo imali 17 sekundi i loptu u našim rukama", istakao je Obradović.

Osvrnuo se i na manju minutažu Džejmsa Nanelija.

"Neko mora. Tristan je sad odigrao korektno. Sa Nanelijevih sedam minuta na terenu smo bili na -14. Radio sam sa Džejmsom, u u sponu je. Ima drugih igrača. U pojedinim trenucima je delovalo da slavimo poene kao da smo se popeli na Mont Everest, a onda oni trče u kontru i primimo dva penala", kazao je Željko.

Čini se da Partizan odigra dobru odbranu, ali uvek na drugoj strani napravi kobne greške. 

"Imamo želju, ali napravimo glupost bez razloga. Šta god da pričam igraču, on donekle reaguje dok mu se ne pokaže video. Meni video ne treba, imam utakmicu celu u glavi, sve znam. Dozvolili smo im seriju 29:13, to je skandalozno. Ti problemi postoje", izričit je Žoc.

Za kraj se dotakao zdravstvenog stanja Alekse Avramovića. 

"Aleksa je počeo da radi sa loptom bez kontakta. Polako će da se uvodi. Ima želju, dobro se oseća. Izuzetno je fizički spreman, ali je sve drugačije u pet na pet. Uključivaćemo ga postepeno", zaključio je Obradović.

Partizan je na 4-8 u Evroligi posle 12 kola.  

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво