Čitaj mi!

Ivanović: Igrači veruju u ono što radimo

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović prokomentarisao je pobedu Crvene zvezde protiv Partizana u prvom srpskom evroligaškom derbiju.

Crvena zvezda je na gostovanju Partizanu pobedila 76:73 trojkom Nemanje Nedovića.

Trener pobedničke ekipe Duško Ivanović istakao je odbranu kao bitan faktor trijumfa. 

"Od početka smo imali problema sa skokom u odbrani, Lesor je imao šest skokova u napadu, to je bio veliki problem. Generalno smo igrali dobru odbranu protiv Partizana koji ima igrače koji mogu da kreiraju, šut, talenat. Ne možemo sa njima da igramo na 90-100 poena", počeo je Ivanović konferenciju za medije.

Zvezda je u nizu pobeda od dolaska crnogorskog stručnjaka. 

"Znate li koliko još ima utkamica do kraja lige? Ovo je tek početak, možemo imati niz poraza, kao sad pobeda. Normalno je imati uspone i padove. Strepljenje, polako", ističe Ivanović.

Igrači sa klupe doneli su značajan doprinos. 

"Svaki igrač nosi. I nadam se da će nositi. Nije bitno za mene ko koliko igra, nego koliko daje", kaže Ivanović.

I pored velikog uzleta, top 8 je i danje daleko za Ivanovića.

"Nemojte misliti da smo sad najbolji. Duga je liga. Polako. Naš mentalitet je pobeda na svakoj utakmici. Borićemo se, videćemo da li je realno ili nije", rekao je Ivanović.

Trener veruje igračima u neizvesnim završnicama i oni mu vraćaju na terenu. 

"Imam dobre igrače. Igrače koji veruju u ono što radimo, nema tu filozofije", kaće Ivanović.

Derbi u Evropi je za Ivanovića nešto jedinstveno, tako da se trudi da psihički spremi igrače pred utakmice ovog značaja.

"Radio sam u Španiji, Grčkoj, ovo je nešto posebno. Čestitao sam navijačima Partizana, jer su bili vrlo korektni, pravo navijanje i daj Bože da potraje i da uživamo u košarci. Igrači se sami motivišu za ovakve utakmice sa Partizanom, ja mora da ih smirujem", zaključio je Ivanović.

Crvena zvezda je na skoru 6-6, Partizan 4-8.