Čitaj mi!

Bogdanović ubacio pet trojki – Atlanta izgubila od Oklahome

Bogdan Bogdanović se u subotu nakon više od sedam meseci pauze vratio na teren, a danas je već bio dvocifren, ipak to nije pomoglo Atlanti da pobedi Oklahomu. Tanderi su bili bolji 121:114.

Hoksi su umorom ali i lošim vođenjem sa klupe ispustili prednost protiv Tandera.

Nakon prve četvrtine koja je bila neizvesna i u kojoj nijedan tim nije uspeo da dođe do prednosti, Atlanta je pronašla ritam i u nastavku meča imala konce u svojim rukama.

Iako je samo nakon jednog napada imala dvocifrenu prednost u drugoj deonici, vođstvo ekipe iz Džordžije bilo je stabilno do kraja poluvremena na koje su otišli rezultatom 59:54.

Ekipa Bogdana Bogdanovića fenomenalno je odigrala treću četvrtinu. "Jastrebovi" su u toku iste imali i 14 poena prednosti a onda je usledio totalni pad u svakom segmentu igre.

U poslednjoj deonici, igra Hoksa se raspala, a Tanderi su iskoristili šanse koje su se ukazale, pre svega rupe u odbrani da dođu do vođstva a zatim i pobede.

Bogdanović je za 22 minuta na parketu postigao 17 poena uz tri skoka.

U njegovom timu najbolji je bio Dežonte Mari sa 24 poena, dok je Tre Jang postigao 23.

Gildžo-Aleksander je ubacio 35 poena, Džoš Gidi dodao je 17. Aleksej Pokuševski se na parketu zadržao 12 minuta a timu je doprineo sa dva poena.