Čitaj mi!

Ivanovićeve zamerke posle ubedljivog trijumfa: Ne možemo ozbiljno da odigramo ceo meč

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je na konferenciji za medije posle meča Crvene zvezde i Cibone našao zamerke u igri svog tima.

Zvezda je na domaćem terenu savladala Cibonu 92:53, ali ni toliko dominantan trijumf nije zadovoljio Duška Ivanovića.

"Večerašnja utakmica je bila jedna proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano, ozbiljno i nismo mogli. Nismo mogli. Bilo je momenata kada smo igrali sa koncentracijom, dobrom odbranom, sa dobrim napadom, sa logičnim napadom, sa odličnim rešenjima. Ali imali smo praznog hoda, loših solucija, loših odbrana. To moramo popraviti, svaka naredna utakmica će biti teža protiv ekipa koje imaju puno veći kvalitet", prokomentarisao je Ivanović posle trenerskog debija u ABA ligi.

Iskusni i trofejni stručnjak traži konstantnu koncentraciju u igri celog tima.

"Znate šta, za mene je svaka utakmica fešta. Ova utakmica je protiv Cibona je jedna jedina u životu što su igrali, igraće opet, ali ovako nikad. Svaka utakmica mora da se pristupi sa koncentracijom i euforijom da odigraš što bolje. Ja hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utakmici i to tražim od ekipe. Nije bilo 40 minuta, to mora da bude 40 minuta. Imali smo u određenim momentima, ali ne u 40 minuta. Mi da bismo nešto postigli, mi moramo da igramo 40 minuta", kaže Ivanović.

Iskoristio je priliku i da citira Duška Radovića.

"To je što je. Nema jesam zadovoljan ili nisam, to je što je. Ono što kaže Duško Radović, hteli bismo, ali ne možemo. Ali kad bismo hteli više, onda bismo mogli. Ali želimo taman toliko pa ne možemo", dodao je Ivanović.

Odgovorio je i na pitanje šta je potrebno da bi tim igrao dobro čitavih 40 minuta. 

"Ne treba puno, svaki igrač mora biti svestsan da smo svi profesionalci. Kada izađemo na teren, moramo da damo 100 odsto. Nebitno protiv koga igraš, koliko igraš i u kojim momentima utakmice igraš. To je ključ. To je nametnut stav koji mora da ima. On mora da igra 100 odsto, u početku će igrati pet minuta, pa sedam, pa 10, pa 15, pa ćemo vremenom doći... Ne zanima me da pričamo o fizičkoj spremi. Interesuje me samo da kad jedan igrač izađe on igra sa 100 odsto, da li će igrati minut, dva, 40-50, ne zanima me. To je ključ", istakao je Ivanović.

Pojasnio je slanje Nemanje Nedovića na klupu posle date trojke.

"Nelogično rešenje, nije nam bio cilj da damo, cilj je bio da igramo akciju i da odigramo to", rekao je Ivanović na konferenciji za medije.