Читај ми!

Pešić: Očekuje nas težak meč protiv Turske, Evropsko prvenstvo nije bilo debakl

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je da "orlove" očekuje izazovna utakmica protiv Turske, ali da njegova ekipa u meč ulazi sa pozitivnom energijom i ide na pobedu. Selektor se dotakao i učinka na Evropskom prvenstvu za koji kaže da nije bio debakl.

Košarkaši Srbije u ponedeljak igraju protiv Turske jednu od važnijih utakmica za plasman na Svetsko prvenstvo, a selektor Svetislav Pešić kaže da će njegova ekipa pružiti maksimum sa željom da se dođe do pobede.

"Očekuje nas vrlo izazovna utakmica protiv Turske. Moji igrači su motivisani, želimo da uđemo u meč sa pozitivnom energijom i damo maksimum da utakmicu pobedimo. Utakmica nije presudna, ali može puno da nam donese, jer bi sa Turcima imali 2-0. Grupa je dosta komplikovana, svako svakog može da pobedi", rekao je Pešić i dodao da će utakmica biti teška, jer je Turskoj odlučujuća.

Pešić ni ovog puta ne može da računa na sve igrače, ali kaže da i on i ekipa moraju da se prilagođavaju situaciji.

"Dosta sam govorio o našem stanju, ali što sam više govorio to je izgledalo kao izgovor. Moram da se prilagođavam situaciji, toliko se stvari desilo u košarci da, ako želimo da idemo napred, moramo da se prilagođavamo jer želimo da budemo ponovo najbolji", rekao je Pešić i dodao:

"Momci koji su danas ovde su vredni, motivišu me i ja želim da se međusobno pomažemo. Ulazimo u meč sa Turskom sa pozitivnom energijom, potrudićemo se da borbenošću i energijom nadomestimo neuigranost. Treba nam pozitivna energija, da se sve klupske zastave sjedine u srpsku, da imamo podršku sa tribina. Ne sumnjam da će to biti pokretačka snaga za našu ekipu".

Evropsko prvenstvo nije debakl, bilo je i pozitivnih stvari

Selektor se dotakao i učinka "orlova" na Evropskom prvenstvu u septembru.

"Evropsko prvenstvo nije bio debakl, već jedna vrsta neuspeha. Ali i uspeha. Ne pravdamo se kad izgubimo, ali gledamo malo duži proces. Imali smo dobro leto, napravili smo nešto za sledeće akcije. Pružili smo izvanrednu igru, onakvu kakva je uvek karakterisala našu košarku. Napravili smo spektakl pred 20.000 navijača u Areni. Bilo je dosta pozitivnih stvari", smatra Pešić.

Bez obzira na sve okolnosti - cilj je jasan.

"Košarka je timski sport. Učestvuje pet igrača i oni moraju da se nađu, i u odbrani i u napadu, a imaju i zajednički cilj - da se utakmica pobedi", jasan je Pešić.

Stigli Lučić i Gudurić, o Vasi - bez komentara

Vasa Micić trebalo je da se pridruži reprezentaciji, ali je njegov klub, turki Efes, u poslednjem momentu stopirao dolazak najboljeg igrača Evrolige za prošlu sezonu.

"Nemamo nikakvu reakciju na to. Okrećemo se stvarima koje možemo da kontrolišemo. Vasa je već krenuo bio na put, ali odluka je donesena u poslednjem momentu. Tužni smo zbog nje, ali ne bih komentarisao previše. Nemamo sve detalje, kažu da je ostao zbog pripreme utakmice sa Barselonom. Ali, ne bih da komentarišem", kaže Pešić.

Ipak, za utakmicu protiv Turske nacionalni tim će biti jači za Vladimira Lučića i Marka Gudurića.

"Posle utakmice sa Velikom Britanijom, koja je zahtevala mnogo energije i snage, nemamo nikakvih povreda. Svi koji su igrali tu utakmicu igraće i protiv Turske. Došli su Lučić i Gudurić, zdravi su, trenirali su, posle treninga ćemo odrediti 12 igrača", rekao je selektor Pešić.

Pešić je analizirao igru turskog tima.

"Jasno je da imaju igrače koji su nosioci igre u turskim klubovima. Oni su dobro sastavljena ekipa, turska liga je najjača liga posle španske. Turski igrači ostaju, imaju nekoliko dobrih timova, Fenerbahče i Efes su godinama favoriti za osvajanje Evrolige. Turski igrači su napredovali. Postoji dobar sistem rada sa mladim igračima. Vilbekin je skorer, vrlo važan igrač, Mahmutoglu je u životnoj formi - ima izuzetan procenat šuta. Imaju tri plejmejkera visoke klase i dobar balans između unutrašnje i spoljne igre. Igrali su agresivno protiv Belgije, mi moramo na to da odgovorimo", rekao je selektor "orlova".

Utakmica protiv Turske igra se u ponedeljak od 20.00 časova u "Štark areni".

Na tabeli Grupe I kvalifikacija za Mundobasket vodi Letonija sa skorom 6-1, Srbija i Grčka imaju 4-3, Turska i Belgija 3-4, a Velika Britanija 1-6.

Na Svetsko prvenstvo idu po tri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupa.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво