Читај ми!

"Orlovima" igra samo pobeda, košarkaši Srbije protiv Velike Britanije u kvalifikacijama za SP

Košarkaši Srbije igraju, u gostima, protiv selekcije Velike Britanije meč devetog kola Grupe I u Kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. Utakmica u Njukaslu počinje u 20.00. Tok meča pratite na našem portalu.

Selekcija Srbije je trenutno četvrta u grupi sa tri pobede i tri poraza koliko ima i trećeplasirani tim Belgije, dok je reprezentacija Velike Britanije poslednja sa jednom pobedom i pet poraza.

Vodeće u grupi su selekcije Litvanije i Grčke a pred izabranicima selektora Svetislava Pešića je prioritet pobede kako bi zadržali šanse za plasman među tri najbolja tima u grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U poslednje dve utakmice selekcija Srbije je nadigrala Grčku sa 100:94 posle produžetka na svom terenu, a potom i Tursku na gostovanju sa 79:72.

Na drugoj strani Velika Britanija je pretrpela poraze od selekcija Litvanije i Belgije.

izjavama pre meča selektor Pešić je istakao da zbog obaveza igrača u klubovima nije mogao da pozove sve one koje je želeo, ali da na duel izlazimo u najboljem sastavu sa kojim raspolažemo.

"Činjenica je da posle prvog kruga i ostvarenog rezultata, jeste bilo jasno da je neophodno da se pobedama ostvari rezultat koji ostavlja šansu za plasman na Svetsko prvenstvo. To smo uradili u četvrtom prozoru sa najjačim timom jer su bile u jeku pripreme. Te pobede danas nama daju šansu, sa drugačijim timom, i da narednim pobedama ostanemo na tom putu plasmana na šampionat sveta.", između ostalog istakao je Pešić.

Na prvom treningu u Njukaslu bili su: Marko Jagodić-Kuridža, Luka Mitrović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Aleksa Uskoković, Marko Pecarski, Marko Jeremić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Dušan Miletić, Stefan Jović, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Dangubić i Ognjen Dobrić koji će obaviti pregled zbog povrede koju je zadobio na sinoćnjoj utakmici između Crvene zvezde MTS i Zadra.

Selektor Pešić je govorio i o igračima koji su pozvani a trenutno nisu na raspolaganju:

"Balša Koprivica se povredio i mi zbog propozicija FIBA nismo mogli naknadno da pozovemo drugog igrača. Španski klubovi neće pustiti igrače u reprezentaciju. Tako da najverovatnije nećemo moći da računamo na Vanju Marinkovića i Nikolu Kalinića. Očekujemo da Micić dobije dozvolu, kao i Gudurić, Lučić i Jaramaz nakon utakmica Evrolige. Davidovac i Milutinov ipak neće moći da budu sa nama zvog obaveza u VTB ligi."

"Nedović je zamolio da propusti ovaj ‘prozor', nije u potpunosti spreman, a kada neko nije u potpunosti fit, bolje je da ne igra i za njega i za reprezentaciju. Dobrić se povredio, nije teža povreda, videćemo, zahteva mirovanje, nadamo se da će se oporaviti."

Situaciju oko košarkaša moskovskog CSKA i reprezentativaca koji igraju za španske evroligaše je predstavnicima medija pojasnio direktor srpskog nacionalnog tima, Dragan Tarlać.

"Istakao bih i da je situacija sa igračima iz CSKA bila dobra od starta. Razgovori su davali nadu da će Davidovac i Milutinov biti u timu, ali kako je vreme odmicalo dolazilo je do komplikacija sa mečevima VTB lige, te na kraju ni jedan ni drugi neće biti ovde. Stavovi timova iz Španije su bez imalo fleksibilnosti." istakao je direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać na konferenciji za medije.

Utakmica košarkaša Srbije i Velike Britanije u Njukaslu počinje u 20 časova, a njen tok možete pratiti na našem portalu.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво