Читај ми!

Amerikanke potvrdile titulu svetskih prvakinja, deklasiran tim Kine

Košarkašice SAD ubedljivo su nadigrale selekciju Kine sa 83:61 (18:13, 25:20, 25,14, 15:14) u finalu Svetskog prvenstva, osvojile novu zlatnu medalju i odbranile prošlogodišnju titulu šampionki najelitnijeg svetskog nadmetanja.

Amerikanke su i u finalnom meču potvrdile ulogu dominantnog favorita nadigravši i Kineskinje sa dvocifrenom prednošću, pa ni jednog momenta tokom meča nije bilo dileme hoće li odbraniti titulu.

Od samog starta meča Amerikanke su preuzele inicijativu i potom samo uvećavale prednost do konačne pobede i odvajanja četvrte zlatne medalje u nizu i dopunile kolekciju od 11 svetskih trofeja.

Tim je do pobede u efikasnosti predvodila Ejdža Vilson sa 19 postignutih poena, uz pet uhvaćenih lopti, jednu blokadu i dve ukradene lopte.

Bilsovova je proglašena i za najbolju igračicu Svetskog prvenstva, a u idealnom timu našle su se Bridžit Karlton iz Kanade, Han Šu iz Kine, Brijana Stjuart iz SAD i Stef Talbot iz Australije.

U nadmetanju za bronzanu medalju košarkašice Australije ubedljivo su nadigrale selekciju Kanade sa 95:65 (27:21, 24:22, 20:11, 24:11).

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара