Читај ми!

Mario Nakić: Još se nisam odlučio između Srbije i Hrvatske

Mladi košarkaš Igokee i sin nekadašnjeg igrača Partizana i Cibone, Mario Nakić kaže da još nije odlučio da li bi igrao za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske.

Njegov otac Ivo Nakić bio je prvak Evrope sa Partizanom 1992. godine. Mario Nakić (21) rođen je i odrastao u Beogradu, odakle mu je i majka.

U mlađim kategorijama igrao je za Zemun i Partizan, ali se već kao 14-godišnjak preselio u Real Madrid sa kojim je osvojio juniorsku Evroligu 2019. godine.

Igrao je i za seniore Reala da bi potom prešao u belgijski Ostende. Letos je potpisao ugovor sa članom ABA lige, Igokeom iz Aleksandrovca.

"Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam izjavio da ne razmišljam o mojem dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom, jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u (Fibinoj) Ligi prvaka. Također je klub koji je 'izbacio' puno igrača i koji su kasnije prešli na još veću razinu. Sretan sam što sam ovdje i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam raditi, dobro igrati i dokazati se", naveo je mlađi Nakić za riječki Novi list.

Nakić kaže da je pratio i Evrobasket, gde je očekivano navijao za Srbiju i Hrvatsku, ali i ostale zemlje iz regiona.

"Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH. Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sljedeće natjecanje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate", istakao je Nakić.

Mladi košarkaš može da igra za očevu Hrvatsku, kao i za Srbiju. Nije igrao ni za jednu reprezentaciju, čak ni u mlađim kategorijama. Iako se pre tri godine pisalo da je izabrao Srbiju, Nakić kaže da konačna odluka još nije pala.

"Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vrijeme za to", zaključio je Mario Nakić.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво