Čitaj mi!

Ciljevi Mege - plasman u plej-of ABA lige i razvoj mladih igrača

Uoči starta nove košarkaške sezone, generalni menadžer Košarkaškog kluba Mega Mis, Goran Ćakić je rekao da su ciljevi kluba isti kao i prethodnih sezona.

Mega u ponedeljak protiv ekipe FMP započinje 10. jubilarno učešće u ABA ligi, a kao i prethodnih godina imaće najmlađi tim, ne samo u regionu, već i u Evropi sa prosekom od 20,1 godinu. Najiskusniji igrač u timu Mege biće Ahmad Rori sa 27 godina.

„Razvoj mladih igrača i samog tima nije moguć bez težnje za pobedom na svakoj utakmici. Pokušaćemo da budemo što konkurentniji svim ekipama, a primaran plan je plasman u plej-of u kome će od ove sezone učestvovati osam timova", rekao je za zvanični sajt kluba menadžer Mege Goran Ćakić.  

Ekipa je doživela promene u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu. 

Košarkaški klub Mega Mis sa klupe će naredne sezone predvoditi trener Marko Barać, a njegov pomoćnik biće Tomislav Tomović.

Tim menadžer je Novica Veličković koji se vratio u Megu nakon igračkih dana. 

Ćakić se osvrnuo i na odlazak Nikole Jovića u NBA ligu, tačnije u Majami.

"Izuzetno smo ponosni što smo i ovog leta iz naših redova imali igrače na draftu. Nikola Jović ne samo da je izabran od strane Majamija, već je i potpisao ugovor sa ekipom sa Floride. To je najbolji dokaz ispravnosti i kvaliteta rada sa mladim igračima koji su zaštitni znak našeg kluba. Tim će biti mlađi nego ikad, ali siguran sam da će iz utakmice u utakmici ekipa rasti i da će ti mladi igrači napredovati", rekao je Ćakić. 

Mega je pre nekoliko dana bila učesnik VTB Superkupa u Moskvi i zauzela je šesto mesto.