Čitaj mi!

Bodiroga je rešenje za problem na relaciji Fiba – Evroliga: Demirel optimističan pred sastanak

Predsednik Fiba Evropa, Turgaj Demirel, izjavio je da će se uskoro sastati sa novim predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom.

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga nedavno je postao novi predsednik i direktor Evrolige.

Upravo Bodiroga budi optimizam da se konačno mogu rešiti dugogodišnji problemi na relaciji Fiba - Evroliga. 

"Bodiroga je predsednik Evrolige i imaju još privremenog. Čestitao sam Dejanu, bio je sa nama četiri godine, kao potpredsednik KSS-a bio je deo Borda Fiba Evropa i predsednik komisije za takmičenja. On je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Mi ćemo se definitivno sresti uskoro. Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i on prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost", rekao je Demirel.

On je izrazio nađu da će se Fiba i Evroliga dogovoriti oko kalendara i takmičenja.

"Svi znamo kakva je situacija u fudbalu, oni igraju tokom sezone i sve zvezde svake zemlje igraju za reprezentacije. U košarci je drugačije. Ne samo zbog NBA, već i zbog problema sa EKA. Svi bi navijači voleli da treneri pozivaju sve njih i da oni mogu da igraju. Sa novim menadžmentom Evrolige može da bude razgovora i nadamo se da će biti dogovora", zaključio je Demirel.