Читај ми!

Jokić vodio Srbiju do velikog preokreta nad Italijom!

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju posle velikog preokreta i plasirali se u finale DBB Superkupa u Hamburgu. "Orlovi" su imali 15 poena zaostatka u jednom trenutku, ali su se na krilima Nikole Jokića vratili i ostvarili veoma važan trijumf rezultatom 90:86. Izabranici Svetislava Pešića u subotu od 18.30 će u finalu turnira igrati protiv Nemačke.

Naši momci su ostvarili važnu pobedu koja će im mnogo značiti nakon poraza od Slovenije i turbulentnog perioda koji je iza njih, a posebno je važan način na koji je ostvarena.

Za utakmicu u Hamburgu selektor Svetislav Pešić napravio je malo iznenađenje jer se u prvoj petorci nisu našli Nikola Jokić i Vasilije Micić. Duel sa Italijanima počeli su Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić i Nikola Milutinov.

Milutinov se vratio pošto je preskočio okršaj sa Slovenijom, dobro se snašao, ali je imao problema da sačuva Akilea Polonaru koji je imao nekoliko ofanzivnih skokova.

Lučić i Fontekio započeli su košgeterski duel od samog starta i, nažalost, ispostaviće se da je Italijan bio uspešniji.

"Azuri" su sjajno šutirali sa distance i držali priključak, iako su se u finišu prve četvrtine Micić i Jokić zaigrali. Međutim, druga deonica je bila odlučujuća jer su Italijani napravili veliku prednost kada je na parket ušao plejmejker Niko Manion.

Manion je ubrzao tempo i postigao devet poena, a osim svog učinka, odlično je otvarao teren saigračima. Fontekio je trojkama stigao do 14 poena, dok je dva manje dodao Nikolo Meli i momci u belim dresovima su stigli do dvocifrenog viška.

Pešić je pokušavao da miksuje postave, ali nije pronalazio odgovarajuću, a i "orlovi" nisu uspeli da se naviknu na oštru odbranu protivnika.

"Malo ih išibajte, pa nek' uđemo u bonus. Nemojte da se plašite", rekao je Kari igračima na jednom tajm-autu.

Nije ni to mnogo pomoglo, Srbija je primila preko 50 poena u prvih 20 minuta i povratak u igru u nastavku je bio veoma težak.

Posebno kada su Italijani, zahvaljujući izuzetnoj seriji pogodata sa distance, došli do velikih +15 u trećoj četvrtini (55:70).

Ipak, zahvaljujući Jokiću koji je proveo gotovo čitavu poslednju četvrtinu na parketu, Srbija je krenula da topi prednost rivala, a onda i napravila preokret. Jokić ne samo da je rešavao napade, već je izuzetno proigravao saigrače, a oni su se oslobodili i pokazali hrabrost kada je bilo potrebno.

Prvo je Vanja Marinković postigao jednu trojku, potom je kapiten Lučić u dva navrata bio precizan, a Jokić trojkom doneo 81:80.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, tada je na scenu stupio Nikola Kalinić i sa četiri vezana poena presudio Italijanima.

Najbolji srpski košarkaš bio je najefikasniji u našim redovima, a za manje od 25 minuta upisao je dabl-dabl od 18 poena, 10 skokova i pet asistencija. Jokića su pratili Lučić, Micić i Milutinov sa po 15 poena.

Na drugoj strani dominirao je Fontekio koji je meč završio sa 25 poena, Nikolo Meli je ubacio 17, jedan više od Maniona.

Srbija sada čeka Nemačku koja je pobedila Češku, finale je zakazano za subotu od 18.30, uz direktan prenos na našem Prvom programu.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво