Читај ми!

Jokićevi Nagetsi saznali raspored utakmica u novoj NBA sezoni

Kako se ušlo u drugu polovinu avgusta, NBA liga je objavila kompletan raspored utakmica za novu sezonu 2022-2023 godine. Kao dvostruki MVP, Nikola Jokić je jedan od najpominjanijih igrača u američkim medijima i ovim povodom.

Denver prvu utakmicu zvaničnog dela sezone igra protiv rivala divizije, ekipe Jute Džeza, u sredu, 19. oktobra. Nagetsi onda lete u San Francisko gde igraju protiv aktuelnog šampiona lige 21. oktobra. Prvu utakmicu u svojoj areni u Denveru imaju u subotu 22. oktobra, protiv ekipe Oklahoma Siti Tandera.

Interesantno je da će 13 od prvih 19 utakmica biti u gostima. Posebno će puno gostovanja biti u periodu od 30. oktobra do 25. novembra kada će osam od 11 utakmica biti izvan Kolorada. Najduži boravak izvan kuće Denver ima u martu kada igraju pet susreta zaredom na putu, od 14og do 22. marta. 

Denver će preleteti više milja nego i jedan drugi tim u Zapadnoj Konferenciji, čak osamdeset hiljada kilometara, dok je prosek oko 72 hiljade.

Počev od 18. decembra Nagetsi imaju period kada 15 od 19 utakmica igraju kod kuće. Sigurno da će to odgovarati i Nikoli Jokiću, da provede što više vremena kod kuće sa porodicom u vreme praznične sezone. 

Posebno je bitno za tim iz Kolorada što Nagetsi igraju u večeri kada većina Amerikanaca proslavlja Božić, 25. decembra, jer je tada ogromna gledanost televizije. Nagetsi tog dana igraju protiv jednog od najjačih timova lige, Finiks Sansa. To je jedno od važnih priznanja lige i nacionalne televizije da se od tima očekuje da ove godine bude u vrhu lige.

Interesantno je da će Nikola Jokić i Denver Nagetsi u čak 12 slučajeva imati uzastopne susrete sa istim timom, a čak četiri puta će to biti bez dodatnih putovanja. Verujemo da je liga rešila da donese takvu odluku da bi smanjila zamor igrača. Tako recimo Nagetsi igraju protiv ekipe Dalas Maveriksa i Luke Dončića 18. i 20. novembra, a obe utakmice su u Dalasu. Sa druge strane, 28. i 30. novembra igraju protiv Hjuston Roketsa a obe utakmice su na domaćem terenu za Denver. 

Navijači tima iz Kolorada počeće da kupuju pojedinačne karte za utakmice već ove subote, 20. avgusta. 
 

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара