Читај ми!

Janis i Grci deklasirali Špance i najavili težak posao za "orlove"

Košarkaši Grčke odigrali su izuzetnu utakmicu i deklasirala aktuelnog svetskog šampiona Španiju u okviru priprema za sledeće reprezentativne akcije. Grci su predvođeni Janisom Adetokumbom savladali Špance u Atini, rezultatom 86:70.

"Heleni" su, uprkos izjavama da još nisu spremni za medalju na velikom takmičenju, istakli kandidaturu za visok plasman na predstojećem Evrobasketu, ali i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojima će se sastati sa Srbijom.

Duel u "Oaka areni", kojoj je prisustvovao i trener Partizana Željko Obradović, domaćin je rešio već u prvoj četvrtini, koju je rešio u svoju korist 31:13.

Grci su čuvali prednost sve do treće deonice, kada je "crvena furija" pritisla i iskoristila što na parketu nije bilo superstara iz Milvokija. Prišli su gosti na -6 (63:57), ali se Janis vratio u igru i u poslednjoj četvrtini overio trijumf.

Ekipa koju vodi Dimitris Itudis se ponovo odlepila na +20 i rutinski privela susret kraju.

Adetokumbo je bio najefikasniji akter susreta sa 31 poenom i 10 skokova, dok je Tajler Dorsi dodao 11 poena.

Na drugoj strani se istakao Vili Ernangomes sa 15 poena.

Grčka će nakon priprema, a pre odlaska na Evrobasket, igrati protiv Srbije u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Taj duel na programu je 25. avgusta u "Štark areni", a "orlovi" će očigledno imati težak posao da ožive šanse za plasman na planetarno takmičenje.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво