Читај ми!

Mlade košarkašice bez finala EP, šansa za povratak u A diviziju još postoji

Ženska U18 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva B divizije u Sofiji, pošto je u polufinalu izgubila od selekcije Portugalije. U borbi za treće mesto – koje takođe može da znači povratak u A diviziju – naš tim će igrati protiv poraženog iz duela Slovenije i Slovačke.

Više od 30 minuta naše devojke su bile te koje se pitaju na terenu, njihova prednost je više puta bila i dvocifrena. Poslednji put tri minuta pre kraja trećeg – 32:42.

Međutim, to nije bilo dovoljno za pobedu. Portugalija je bolje odigrala odlučujući period i slavila pobedu.

Naše devojke su sjajno počele, rano povele 7:1, potom uspele da odole svim naletima Portugalije koja je u nekoliko navrata tokom prvog perioda uspela da priđe na tri razlike, ali ne i da ozbiljnije ugrozi našu prednost.

Najozbiljnija pretnja desila se tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena Portugalija je prišla na 20:22, tada je nalet rivalki trojkom je presekla Sara Vasiljević (20:25) i naš tim je ponovo uhvatio svoj ritam, pa i do kraja prvog poluvremena uspeo da zadrži distancu.

Dosta konkretnije naše devojke bile su i po povratku iz svlačionica, tri minuta pre kraja trećeg perioda njihova prednost je bila dvocifrena. Tih 32:42. Međutim, to nije značilo i kraj utakmice.

Selektor Milan Vidosavljević je uskoro morao da reaguje i minutom odmora da bi otklionio prvu naznaku opasnosti. Što jeste bila mini serija kojom je Portugalija prišla na 38:42. Novom trojkom, ovog puta Jovane Spasovski, naš tim je odbio i taj nalet rivalki – 38:45, ali je pred poslednji mali odmor utakmica i dalje bila otvorena – 42:47.

Odolevale su naše devojke naletima rivalki još duže vreme. Ali je na tri minuta i 48 sekundi pre kraja rezultat bio poravnat 53:53, da bi pred poslednjih minut i 37 sekundi naš tim bio u zaostatku od četiri poena (53:57).

Pokušale su naše devojke da šutem za tri uhvate priključak, ali prvo Sara Vasiljević, a onda i Milica Đokić nisu bile precizne.

U borbi pod košem svirana je "mrtva lopta" i pripala je Portugaliji koja je sa linije penala uvećala prednost. Pred poslednje 24 sekunde naš tim je bio u velikom problemu. A kako posle tajm-auta nismo pogodili za tri, povratak je postao nemoguća misija. Portugalija je sa penala overila pobedu i plasman u finale.

Sa 13 poena, Ivona Miljanić je bila najefikasnija, Dunja Zečević je dodala 10, uz 12 skokova.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи